VELIKA TUGA! PREMINUO SLAVNI GLUMAC U 76. GODINI!
Foto: Profimedia

veliki bol

VELIKA TUGA! PREMINUO SLAVNI GLUMAC U 76. GODINI!

Sa Zlatkom Vitezom osnovao je glumačku družinu Rinoceros 1975. godine, a iste godine preimenovana je u Histrione.

Objavljeno:

U 76. godini jutros je preminuo Žarko Potočnjak. Vest su Glumačke družine Histrion potvrdili za 24 sata. Potočnjak se rodio u Pakracu, mama Erminija mu je bila učiteljica, a tata Žarko je bio doktor prava.

U Pozorištu Komedija dobio je svoj prvi glumački angažman i ostvario je odlične uloge u poznatim mjuziklima i rok-operama u Komediji. Nakon toga 18 godina bio je glumac u zagrebačkom pozorištu Gavella. Na poziv Georgija Para prešao je u zagrebački HNK, 1994. godine. Sa Zlatkom Vitezom osnovao je glumačku družinu Rinoceros 1975. godine, a iste godine preimenovana je u Histrione.

Snimio je 25 igranih filmova, a u njih 10 imao je glavnu ulogu. U pozorištu Gavella prije četiri godine premijerno je prikazana monodrama „Zvezdani trenutak Josipa Bizjaka“ kojom je Žarko Potočnjak tada proslavio jubilarnih 50 godina na kazališnim daskama.

Ove godine na svoj rođendan odlučio je kako se definitivno više neće baviti glumom. Nije bio srećan novim generacijama glumaca. Krajem novembra 2001. doktori su mu dijagnostikovali karcinom na desnom plućnom krilu te je operisan u bolnici Jordanovac. Iz braka s glumicom Asjom Jovanović ima ćerku Mirnu.

Bonus video:

10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso/vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.