MAJKA MIRJANE KARANOVIĆ BORILA SE KAO LAV ZA NJU! Rodila je pravo blago, TEK DA IH VIDITE ZAJEDNO! Prizor topi srca
Foto: Damir Dervišagić

DIVNO

MAJKA MIRJANE KARANOVIĆ BORILA SE KAO LAV ZA NJU! Rodila je pravo blago, TEK DA IH VIDITE ZAJEDNO! Prizor topi srca

Majka Mirjane Karanović se mukotrpno borila za njene snove.

Objavljeno:

Mirjana Karanović je zbog ogromnog talenta i spremnosti da se bori za svoje stavove, mnogim ženama uzor. Upitate li je ko je njen uzor, ispričaće vam priču o svojoj majci Radi, koja je u maju proslavila 89. rođendan.

‒ Kao mlađa imala sam potrebu da nadmašim svoju majku, da budem veća i bolja od nje, što je i prirodno kada si mlad. Sada shvatam da smo nas dve jedna energija, moja majka je neko koga prepoznajem u sebi, ženu koja nije pristala da ostane to što joj je nametnuto da bude ‒ poluobrazovana devojčica sa sela, koja nije imala prilike da se školuje kad je trebalo, domaćica koja je stalno kod kuće i vodi jednoličan život.

Mirjana Karanović
foto: Instagram

- Njeni roditelji su joj namenili sudbinu polupismene domaćice. Iako je isprva pristala na to, presekla je i donela odluku da se zaposli, da završi školu i unapredi sebe. Mučila se, ali se izborila za svoj status i danas je gledam kako je ponosna na to što je zaradila penziju. Zaista mislim da nikada nije kasno da napraviš promenu u svom životu. I nije važna veličina promene, već sama promena. Mislim da od toga ne bi trebalo odustati, reći sebi: „Prošlo je moje vreme“. Uvek imaš izbor.

Činjenica da je njena majka Rada upravo takva, snažna i istrajna, pomogla je Mirjani Karanović i pre nešto više od četrdeset godina, kada je stvarala lik Petrije, koji je obeležio njenu karijeru. Svojevremeno je, prisećajući se tih dana, jedna od najcenjenijih glumica u regionu rekla:

‒ Tad sam bila mlada i ta Petrija je meni legla. U njoj sam prepoznala istu duhovnu genetiku, i moju majku, i moju baku, sve je to meni bilo poznato, kao i većini žena na ovim prostorima.

(Espreso/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.