TOMA ZDRAVKOVIĆ DOBIJA SPOMENIK U SKADARLIJI!
Foto: printscreen/youtube/Toma Zdravković

BRAVO

TOMA ZDRAVKOVIĆ DOBIJA SPOMENIK U SKADARLIJI!

Vesić je naveo da će biti raspisan konkurs u kojem će učestvovati Zavod za zaštitu spomenika kulture

Objavljeno:

Grad Beograd je prihvatio inicijativu koju je podneo predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, u svojstvu građanina, da pevač Toma Zdravković dobije spomenik u Beogradu, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je posle sastanka kome je prisustvovala predsednica gradske Кomisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović rekao da će na sledećoj sednici Skupštine grada biti doneta odluka „o podizanju spomen-obeležja koje bi trebalo da bude u Skadarliji, upravo na mestu gde je poslednji put pevao – preneo je Beoinfo.

Toma Zdravković
foto: Printscreen

Naglasivši da je Zdravković deo istorije Beograda, Vesić je naveo da će biti raspisan konkurs u kojem će učestvovati Zavod za zaštitu spomenika kulture, s obzirom na to da je Skadarlija pod zaštitom države jer spada u kulturno-istorijsku celinu.

Ljajić je, prilikom predaje inicijative, istakao da je Toma Zdravković bio jedinstven i poznat ne samo u Beogradu i Srbiji već i na celokupnom prostoru bivše Jugoslavije.

„Čovek koji je svoj život slikao muzičkim notama, dok su njegove pesme i danas popularne kao i kada su nastale, i to u svakom gradu naše bivše države“, rekao je Ljajić.

Bonus video:

00:05

DENIZ DEJM ŠMRČE BELU LINIJU POMOĆU KREDITNE KARTICE: Espreso došao u posed snimku BEZ CENZURE! (EKSKLUZIVNI VIDEO)

(Espreso/Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.