KARL JE NAPOZNATIJI VODITELJ U AUSTRALIJI!Vodi poreklo iz Srbije,punio je naslovne strane zbog JEDNOG ESKSPERIMENTA
Foto: Printscreen

niste znali!

KARL JE NAPOZNATIJI VODITELJ U AUSTRALIJI!Vodi poreklo iz Srbije,punio je naslovne strane zbog JEDNOG ESKSPERIMENTA

Stefanovićev deda je bio Srbin kojeg su Nemci tokom Drugog svetskog rata držali zatvorenog

Objavljeno: 13:07h

Karl Stefanović je jedan od najpoznatijih televizijskih voditelja u Australiji.

Karijeru je započeo kao reporter za australijsku “WIN” televiziju. Međutim, njegova karijera je krenula uzlaznom putanju pri prelasku na “Nine Network”. Stefanovićeve reportaže o požarima 2001. i 2003. godine donele su mu priznanja i on je ubrzo postao voditelj jutarnjeg programa “Today” na istoj televiziji.

Od tog trenutka postao je najprepoznatljivije televizijsko lice u Australiji, ali i šire.

Karl je rođen 1974. godine, a otac mu je srpsko-nemačkog porekla. Kako su australijski mediji jednom prilikom izveštavali, Stefanovićev deda je bio Srbin kojeg su Nemci tokom Drugog svetskog rata držali zatvorenog. Njegova baka, Elizabet Henc, bila je lokalna devojka koja je krijumčarila hranu zatvorenicima. Nakon završetka rata, njih dvoje su uvideli da ne mogu da nastave život ni u jednoj domovini, pa su odlučili da emigriraju u Australiju.

Karl je novinske naslove punio i 2014. godine kada su svi svetski mediji preneli vest da je popularni voditelj nosio isto odelo godinu dana. Naime, on je odlučio da izvede mali eksperiment. Videvši kolikom pritisku je izložena njegova koleginica sa kojom je vodio “Today” emisiju, voditelj je shvatio da postoje dupli standardi kada su u pitanju modna očekivanja od muških i ženskih televizijskih lica.

Lisa Vilkinson je često bila izložena kritikama zbog odevnih kombinacija koje je nosila tokom emisije, dok je Karl bio pošteđen modnih saveta. Zbog toga je odlučio da sprovede “eksperiment seksizma”, kako ga je sam nazvao, noseći isto odelo 365 dana.

Ni u jednom momentu niko od kritičara ili običnih gledaoca nije primetio da se Stefanović nije presvukao i to je bio način da dokaže da postoji ozbiljna razlika između načina na koji se tretiraju muški i ženski voditelji.

Bonus video:

10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.