Životne drame naših glumaca:  Od 6 tragedija čak 5 je imalo koban kraj!
Foto: Printscreen, Profimedia

Istinite drame

Životne drame naših glumaca: Od 6 tragedija čak 5 je imalo koban kraj!

To što je neko poznata ličnost, to ne znači da ga nesreće preskaču i da se u životima zvezda ne deševaju velike tragedije
Objavljeno:

4. Perhanova sudbina bi bila najtužniji film

foto: Printskrin/Youtube/ddzeco

Davora Dujmovića najviše pamtimo po ulozi Perhana u filmu “Dom za vješanje”, ali i po ulogama u “Top listi nadrealista”.

Davor je rođen u Sarajevu i zauvijek mu je ostao nadimak Perhan. Ulogu po kojoj je ostao prepoznatljiv je dobio sasvim slučajno.

Živeo je u siromaštvu, a kada je čak i pokušao da upiše filmsku akademiju, nije uspeo i više nije ni pokušavao. Bio je čak proglašen za jednog od 5 najboljih glumaca u Evropi.

foto: Printscreen

Početkom 90-ih se "navukao" na drogu. Pokušavao je sa lečenjem, ali nije uspevao. Kada je počeo rat pobegao je iz Sarajeva u Beograd i ovde je snimao još filmova kao na primer "Underground".

U jednom trenutku preselio se kod devojke u Sloveniju sa kojom je živeo poslednjih meseci života. Uživao je u prirodi, sa konjima, ali se istovremeno borio sa depresijom i alkoholom.

31. maja 1999. godine izvršio je samoubistvo vešanjem u Novom Mestu. Imao je samo 30 godina.

5. Priča o dečaku koji je mogao da postane velika zvezda

foto: Printscreen

Švaba i Pinki bili su glavni junaci kultnog filma "Rane" Srđana Dragojevića. Milana Marića i dalje prepoznaju po ulozi Švabe, a Dušanu Pekiću je uloga Pinkija bila nažalost prva i poslednja.

Pinki je preminuo sa samo 19 godina.

Umro je u Kraljevu, za vreme služenja vojnog roka.

Uzrok smrti nigde nije zvanično saopšten, ali je navedeno da je preminuo u snu. Javnost je odmah posumnjala da je u pitanju "overdose", prijatelji da je Pekić ugušen, i, kako se čini, istina će ostati negde zakopana.

foto: Printscreen

Njegova priča je priča o tipičnom gradskom dečku, ni po čemu unapred “programiranom” za uspeh, koji se srećnim sticajem okolnosti izvlači iz anonimnosti i socijalnog beznađa današnje Srbije, ali koji je takođe voljan i rešen da dokaže da je njegovo isplivavanje više od slučaja

Svi će se sada, naravno, setiti njegovog završnog – posthumnog! – monologa u Ranama, i zaleđujuće rečenice: “Sve mi se čini, rođaci, da sam ipak prošao bolje od vas.”

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.