ZNATE LI KO JE GASTOZOV DEDA? Poseban je za Srbiju, legenda DOMAĆEG FILMA, po ovoj ulozi ga se sigurno svi SEĆATE!
Foto: Promo

opa

ZNATE LI KO JE GASTOZOV DEDA? Poseban je za Srbiju, legenda DOMAĆEG FILMA, po ovoj ulozi ga se sigurno svi SEĆATE!

Scena u kojoj smešni dekica brani da autobus prevoznika "Krstić" pređe preko njegove oranice dozivajući decu, ispostavilo se da je u srodstvu sa Nenadom Marinkovićem Gastozom

Objavljeno:

Gotovo da ne postoji osoba u Srbiji koja nije izgovorila čuvene replike iz filma "Ko o tamo peva?"- "Deco, deco!" i "Dalje nećeš moći" najsimpatičnijeg lika kog tumači Stanojlo Milenković.

Scena u kojoj smešni dekica brani da autobus prevoznika "Krstić" pređe preko njegove oranice dozivajući decu, ispostavilo se da je u srodstvu sa Nenadom Marinkovićem Gastozom.

Ovu informaciju je otkrio Gastozov otac koji je objasnio i zbog čega imaju drugačije prezime:

Stanojlo Milenković
foto: Printscreen

- Moj deda Stanojlo je glumac iz filma "Ko to tamo peva", a koji je imao onu čuvenu repliku: "Buši, buši, ahaha..." i "Decooo, zvaću decu!" To mi je bio deda, očev otac. A glumio je i u filmu "Maratonci trče počasni krug", tu je igrao onog što vadi iz bunara... Inače, prezime koje nosim je Sinđelić, po babi, njegovoj supruzi, a on je bio Milenković, a oni su tamo greškom napisali Milinković i tako je ostalo do danas - otkrio je Svetislav Đura Sinđelić, Gastozov otac.

- Sećam se zanimljive situacije s rediteljem tog filma Šijanom, kad smo išli da potpišemo neki ugovor za dedu. To je bilo tamo na Košutnjaku. Dolazi Šijan, ogroman čovek. Kad ugleda mog dedu Stanojla, podiže ga uvis od sreće. Šijan je bio toliko fasciniran dedom da je plaćao vozača da ga odvozi i vraća kući iz Deliblatske peščare. Kaže moj deda meni: "Đuro, ne mogu ja da idem, nisam uzeo detelinu." Ja mu kažem: "Idi bre, deda, to ti je neko platio da se pojaviš na televiziji." I poslušao me je. Tu je i umro i sahranjen je u Grabovcu. "Ko to tamo peva" je najbolji film koji je snimljen kod nas posle Drugog svetskog rata, to je sigurno - podelio je Gastozov otac s nama ovo zanimljivo sećanje.

Inače, čuveni Stanojlo je rođen davne 1909. godine, a preminuo je 2000. u 91. godini. Živeo je u selu Grabovcu, gde je radio kao limar.

On se, osim u filmu "Ko to tamo peva", pojavio još i u ostvarenjima kao što su: "Najlepše doba", "Kako sam sistematski uništen od idiota" i "Maratonci trče počasni krug".

Bonus video:

04:18

ESPRESO INTERVJU: Sandra Afrika

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.