Kako Maca od Senada? Kako Đani od Deni? Hit priče koje prate nadimke naših pevača i starleta!
Foto: Petar Lazović, Zorana Jevtić, Printscreen/Instagram

njihova mašta može svašta

Kako Maca od Senada? Kako Đani od Deni? Hit priče koje prate nadimke naših pevača i starleta!

Pored dobrog pevanja i, priznajmo, izgleda, za uspeh na estradi je neophodno i originalno, lako pamtivo originalno ime, a naši poznati su izgleda baš maštoviti
Objavljeno:

Svi oni kojima roditelji i kumovi nisu bili dovoljno maštoviti prilikom davanja imena, bili su primorani da smišljaju nova umetnička imena kojima će se predstavljati publici.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naša estrada izgleda je, po svemu sudeći, jako maštovita, pa se na njoj može naći mnogo zanimljivih imena koja veze nemaju sa krštenim imenima naših umetnika.

Đani

Đani tj. Radiša je sam sebe krstio, a jednom prilikom ispričao je kako se to javilo u njegovoj glavi:

- Prvi album sam izdao kao Radiša Trajković. Kažem ja Miši Mijatoviću, daj mi neko ime, samo da izdam album. A on mi kaže, od sada se zoveš Deni", ispričao je Đani i dodao:

foto: Printscreen/Instagram/official.djani

"Dođem ja kući kevi i ćaletu i kažem: "Od sada se zovem Deni". A meni ćale kaže: "Sine, neka je sa srećom". Keva tužna i kaže mi: "Sine, jel možeš da promeniš to ime Deni". Pitam ja: "Što kevo". Pa znaš da komšija ima psa koji se zove Deni, da nam se ne smeje cela ulica. Kažem ja Miši, menjam u Đani", i tako bi Đani.

Dara Bubamara

Radojka Adžić poznatija kao Dara Bubamara još na samom početku karijere dobila je svoj nadimak i to na vrlo zanimljiv način.

Radojka je pevala u jednom lokalu u Novom Sadu kada joj je prišao jedan čovek i pitao je da li bih htela da peva sa njegovim bendom "Dara bubamara šou-bend".

foto: Printscreen/Instagram/darabubamara_official Following

"To je bila sudbina što sam došla u grupu u kojoj je maltene već bilo smišljeno ime za mene. Oni su bili pravi šoumeni. Pravili su haos u jednom lokalu u Novom Sadu. Bio je to muški bend, nisu imali pevačicu. Kada su me videli, rekli su da sam kao stvorena za njih i da se zovu "Dara bubamara šou-bend". "Ijaaao, kakvo ime", upišala sam se od smeha", govorila je pevačica u jednom intervjuu i onda objasnila sve:

"Imali su jednu maketu bubamare od stiropora koja je uvek tokom nastupa stajala u ćošku iznad njih. Pošto nisu hteli da se zovu samo "Bubamara bend" jer im je to zvučalo dečje, tu maketu su nazvali Dara i tako je nastalo ime benda. Budući da sam bila jedino žensko u bendu, mala i slatka baš kao ta bubamarica, prozvali su me — Dara Bubamara."

Ali čekajte, ovo je predosadno, nismo još stigli do starleta - čekajte samo da čujete kako su one došle na ideju za svoje nadimke... Hit!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.