MISLIO DA ĆE POBEDITI! NOVICA SE LAVOVSKI BORIO SA BOLEŠĆU ALI JE PRE GODINU DANA SAZNAO DA JE KRAJ!Ovako je pričao
Foto: Marina Lopičić

tuga!

MISLIO DA ĆE POBEDITI! NOVICA SE LAVOVSKI BORIO SA BOLEŠĆU ALI JE PRE GODINU DANA SAZNAO DA JE KRAJ!Ovako je pričao

Borio se godinama!

Objavljeno: 07:49h

Pevač Novica Zdravković preminuo je u KBC Zvezdara. Brat legendarnog Tome Zdravkovića skoro dve decenije vodio je bitku sa opakom bolešću - kancerom bešike.

Naime, Novica je pre više od godnu dana saznao da je bolest uzela maha, te da je tumor postao zloćudan, zbog čega se tada povukao iz javnog života i svoj život predao u ruke doktora, a veliku podršku u najtežoj životnoj borbi pružala mu je i supruga Jelena.

Zdravković je tada operisan na VMA, a u potresnoj ispovesti pevač je do detalja otkrio kako izgleda teška bitka sa jednim od pet najčešćih malignih tumora u Evropi.

Novica Zdravković
foto: Marina Lopičić

- Dobro se osećam, izašao sam pre neki dan iz bolnice. Operisan sam pre nedelju dana, a nakon tri dana su me otpustili iz bolnice. Za mesec dana imam kontrolu, ali u suštini dobro je, ja sam zadovoljan. Imam dobrog doktora na VMA i mnogo sam mu zahvalan jer je odlično odradio operaciju. Danas se to laserski radi – pričao je tada Novica.

- Ja vučem ovo već 17, 18 godina, već sam navikao na to. Rak je u pitanju, genetski nam je to... Brat i sestra su mi od toga umrli. Ja odlično psihički podnosim bolest, ne obraćam pažnju na to, i to je najbitnije. Ne razmišljam o tome da sam uopšte bolestan, jer to čoveka ubija. Sve je u božijim rukama i u rukama doktora... Ne znam da li jeste ili nije izlečivo, trudim se da ni ne mislim o tome. Ja sam skoro 18 godina proveo pored brata Tome koji se borio sa istom bolešću. Ja nemam tih psihičkih problema, važno je biti disciplinovan, kontrolisati se redovno, a ostalo je božija volja. Niko ne treba da se boji toga... Kad se uplašiš, onda se stvarno razboliš - rekao je prošle godine pevač drhtavim glasom i dodao da je bio prinuđen da prestane sa poslom kad je bolest uzela maha.

Novica Zdravković
foto: Ana Paunković

- Ja sam do pre dve, tri godine radio punom parom, a onda kad su tumori postali maligni, prestao sam. Od 2002. godine ja muku mučim s tim... Iako je to sad maligno, mene to ništa ne plaši. Mene to ne opterećuje, svejedno mi je da li je benigno ili maligno. Moje je da ja na vreme odem na kontrolu, e sad kako se on širi i da li se širi, da li ostaje... Ja sam imao mnogo prijatelja koji su bili otpisani, ali su ozdravili i umrli prirodnom smrću. Imam i ja prijatelje koji su otišli za godinu i po dana i za šest meseci. Sve je stvar mozga kad je takva bolest u pitanju - istakao je tada Novica za "Pink".

Bonus video:

11:29

ESPRESO TVITER: Milica Pavlović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.