AFERA ZBOG KOJE SAM PLAKALA OD SMEHA: Ljubomora je toliko otišla daleko da su ŽENE počele da NJUŠE DONJI VEŠ!
Foto: Privatna arhiva

milica opasnica

AFERA ZBOG KOJE SAM PLAKALA OD SMEHA: Ljubomora je toliko otišla daleko da su ŽENE počele da NJUŠE DONJI VEŠ!

Sve je, nažalost, 100% istina...

Objavljeno:
Milica Stanimirović

Iako se termini “zavist” (ili ZAVID kako bi rekla naša popularna influenserka) i “ljubomora” često koriste naizmenično, oni baš, baš nikako nisu isti. Ljubomora postoji unutar odnosa, koji mogu uključivati romantične veze, prijateljstva, drugarstva ili bilo koji drugi međuljudski odnos. Zavist je, sa druge strane, upućivanje na ono što neko poseduje kao npr. tvoj drug ima bolju ribu od tebe ili više para za izlazak.

Zdrava veza zasniva se na ljubavi i poverenju dvoje ljudi i to mora svima da bude jasno kao dan. Ako je tvoj dečko ljubomoran na svakog muškarca koji ti se obrati znači da se plaši da ćeš ga ostaviti, a zbog čega? Zato što nema samopouzdanje, labilna je ličnost, i džabe što svima priča da te voli kad nema ni trunku poverenja u tebe. Pa šta će ti onda takav čovek?

Milica opasnica
foto: Emilija Jovanović

Kada naletim na ljubomornog tipa (a da je to u nekim granicama normale jer se ne palim ni na kakve boleščuge) prvo što uradim je: upoznam ga sa svim svojim MUŠKIM prijateljima (budući da samo takve i imam). Jednom kada shvati da me svi ti silni muškarci doživljavaju kao sestru prestaće da bude nepoverljiv. Mislim, bar se nadam, jer ako ne, onda je stvarno frik.

Često možete da čujete "DALA/DAO MU/JOJ JE POVOD ZA LJUBOMORU" i zaista postoje takvi slučajevi. Jedna likuša iz mog gradića svakodnevno pravi ljubomorne scene svom muškarcu. Flertuje gde stigne i sa kim stigne, a on na kraju napravi scenu. Da li je to neka njihova bolesna predigra ili im je stvarno dosadno u vezi još uvek nisam shvatila, ali verujte mi na reč NEKO SE PALI NA LJUBOMORU. Uvek je smešno kada vidim da devojka komentariše zgodne frajere, a onda kada priđe neka mačka, a njen dečko uradi isto što i ona nastaje haos. Dakle, ne radi ono što ne želiš da tebi neko radi. Dakle, ili oboje komentarišete i nema ljutnje ili ćutite. Ili na kraju krajeva raskinite za promenu kada vam smetaju ovakve gluposti.

Da li znaš zašto je on toliko ljubomoran? Ako ga je bivša devojka prevarila, to draga moja nije tvoj problem. Nemaš ti nikakve veze sa tim. Bitno je da mu pokažeš da TI nisi ONA, a ako on to ne shvata, onda si "džabe krečila". Ako je nesiguran zbog svog izgleda, pomozi mu da shvati da nije sve u faking izgledu, već ima nešto i u lovi. Šalim se, onako. Pokaži mu koliko vredi, zbog čega ga voliš i pomozi mu da zavoli sebe. Ako ni to ne pomaže, onda sestro idi što dalje od njega. Taj će da vuče komplekse dok je živ i zauvek će mu smetati što si se ti lepo sredila za grad.

Dakle, ako si već pokušala da na ljubazan način rešiš problem i to nije uspelo, vreme je da pooštritš pravila. Reci mu da je njegovo ponašanje neprihvatljivo i da mora da se promeni ako mu je stalo do tebe. Draga moja, nemoj nikada da dozvoliš da te neko sputava zbog svoje bolesne ljubomore. Jasno je da ovo važi i za muškarce.

Milica opasnica
foto: Emilija Jovanović

Poznajem mnogo ljubomornih žena. Sada ću sa vama podeliti najbolesniji primer koji znam. A to je 100% istina, verujte mi na reč.

AFERA "SKIDAJ GAĆE DA VIDIM DA LI SI ME VARAO"

Jedna devojka koju poznajem na "ćao - ćao" je pronašla bogatog dečka, idealna prilika, roditelji njeni su ponosni. Međutim, baš zato što taj dečko ima toliko para, izlazi, lepo izgleda...je problem za nju, budući da je on poželjan mužijak i za druge devojke. Kada sam čula za jedan njen postupak, nije mi bilo dobro par dana. Prvo sam se jako smejala, a kada sam skapirala koliko to može da ide daleko nije mi bilo dobro. Naime, kada se on vratio iz jednog izlaska, ona je zahtevala od njega da skine donji veš. Ali, ne da bi se desilo nešto što je logično za mladi par koji je pun elana, energičan i zaljubljen, već da bi isti taj donji veš onjušila. Da, da, dobro ste pročitali - ONJUŠILA GAĆE! Dakle, ona je želela da vidi da li su ostali neki tragovi npr. ruža, ili neki ženski miris... Iskreno, malo mi je gadno da pišem o ovome, ali sam prosto morala da vam pokažem dokle ide ovo ludilo sa ljubomorom. Nekada su žene tražile tragove na košuljama, a danas na gaćama. Vremena se menjaju, tehnologija napreduje, a ljubomora dostiže svoj najveći vrhunac. Nije to jedina situacija. Ta ista devojka je pratila i svog bivšeg. Čak je jednom prilikom upala u bunar jer je želela da se sakrije pošto je primetila da će biti otkrivena. Da, da, BUNAR. Kakva gospođetina!

Milica opasnica
foto: Emilija Jovanović

Kako bih vam donekle pomogla, pronašla sam jednu tehniku koju psihoterapeuti koriste.

To je tehnika "dosade". Psihoterapeuti predlažu da izaberete jednu pokretačku misao – tipa, “ona će me ostaviti” ili “znam da je ona privlačnija od mene” – i onda ponovite tu misao 500 puta. Iako ćete anksiozno odreagovati i prvih 10, 20 ili 50 puta, na kraju će vam postaći dosadno i misao će početi da izgubi svoju moć.

Ljudi, opustite se. Život je jedan i treba ga maksimalno iskoristiti. I to baš, baš, baš dobro. Muškarci i žene dolaze i prolaze, sačuvajte sebe, svoju glavu, mir. Nema ništa bolje. Ako imate samopouzdanja, ako pružite ljudima ljubav i poverenje, samo tako ćete imati pravu vezu, pravog dečka/devojku pored sebe i pravog prijatelja za ne daj Bože. Ljubomora je mnogo toga lošeg donela, ne dajte da vas pobedi. I molim vas, bez njuškanja donjeg veša, previše je gadno i poražavajuće.

Bonus video:

21:44

ESPRESO INTERVJU: Jelena Kostov

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.