ORIGINAL ILI KOPIJA?! ISPLIVALA LISTA SUMNJIVIH EVROVIZIJSKIH PESAMA: Među "LOPOVIMA" se našla i Srbija!
Evrovizija, Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

ORIGINAL ILI KOPIJA?! ISPLIVALA LISTA SUMNJIVIH EVROVIZIJSKIH PESAMA: Među "LOPOVIMA" se našla i Srbija!

Otkrivamo koje evrovizijske pesme su sumnjive

Objavljeno: 12:00h

Italijanski bend "Maneskin" u centru je skandala nakon što ih je nemački bend optužio za plagiranje numere "Zitti e buoni" kojom su se ove godine predstavili na "Evroviziji" i odenli pobedu.

Evrovizija
foto: Profimedia

No, ako se osvrnemo na takmičare koji su godinama unazad imali priliku da predstavljaju svoje zemlje na najprestižnijem evropskom takmičenju, jasno je da ovo nije prvi slučaj plagiranja.

Mnogo kandidata prethodnih decenija optuženi su da su ideje za svoje numere pokrali od svojih kolega, a potencijalna „lista lopova“ nije zaobišla ni naše izvođače.

Tako je Željko Joksimović optužen da je plagirao pesmu „Nije Ljubav stvar“ sa kojom je predstavljao Srbiju na Evroviziji 2012. godine.

Kao glavni „izvor inspiracije“ navodi se pesma britanske grupe Coldplay „Paradise“.

Članice grupe „Hurricane“ suočile su se sa istim napadima ove godine.

Naime, devojke su fanovi italijanskog muzičara Luke Marcana, koji se predstavlja umetničkim imenom Aka 7even, optužili da su pesmu „Loco Loco“ ukrale od pomenutog muzičara.

Belgija je 2017. godine nastupila s pesmom „City lights“. „Svetla“ koja su ih očigledno toliko zanela da su ukrali pesmu i samo promenili reči.

Italijani su ranije „stavljani na stub srama“ zbog navodne krađe pesama.

Naime, Francesco Gabani koji se jedne godine predstavljao sa pesmom „Occidentali’s Karma“ je optužen da je plagirao pesmu muškog benda The Wanted“, numeru pod nazivom „Chasing The Sun“.

Bonus video:

00:07

LJUPKA, IMAŠ TELO BOGINJE: Pevačica vredno radi na TOP liniji, otišla u teretanu i omamila sve SNIMKOM U VRUĆIM HELANKAMA! (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.