UMRO ČOVEK KOJI JE NAPRAVIO JEDAN OD NAJVEĆI HITOVA U 20. VEKU! Svi smo čuli ovu pesmu (VIDEO)
Zbogom, Foto: Profimedia

Raindrops Keep Fallin' On My Head

UMRO ČOVEK KOJI JE NAPRAVIO JEDAN OD NAJVEĆI HITOVA U 20. VEKU! Svi smo čuli ovu pesmu (VIDEO)

Uzrok smrti je rak pluća

Objavljeno: 08:26h

Bi Džej Tomas, pevač koji je napravio jedan od najvećih hitova pop muzike, hit iz 1969. "Raindrops Keep Fallin’ on My Head", umro je u Teksasu u 78. godini.

Njegov predstavnik za štampu je potvrdio ovu vest. Uzrok smrti je rak pluća, a Tomas je javnost o ovoj bolesti obavestio u martu.

Tomas je višestruki dobitnik Gremi nagrada, a imao je uspeh u pop muzici, u hrišćanskoj muzici i gospelu. Ipak, najveću slavu mu je donela "Raindrops", koja je jedna od najpopularnijih pesama u istoriji. Napisali su je Bert Bakarak i Hal Dejvid za film "Buč Kesidi i Sandens Kid" iz 1969. godine, a 4 nedelje je bila na prvom mestu top liste najprodavanijih singlova, i dobila je Oskara za najbolju originalnu pesmu u filmu.

Tomas je rođen u Oklahomi, a odrastao je u Teksasu, gde je počeo da peva u baptističkoj crkvi. U srednjoj školi je igrao bejzbol, a već tada je počeo ozbiljno da se bavi muzikom.

On je u jednom intervjuu priznao i da je bio drugi izbor za pesmu koja je od njega načinila planetarnu zvezdu. Naime, autor Bert Bakarak je prvo napisao ovu pesmu za Boba Dilana, a kad ju je on odbio, Tomas je bio drugi izbor.

Tomas je svoju buduću suprugu Gloriju Ričardston upoznao u Hjustonu 1967. godine. Najstarija ćerka, Pejdž, rođena je 1970. godine, srednju ćerku, Noru, su usvojili 1978. godine, a njihova treća ćerka, Erin, rođena je 1979.

Jedan deo života Bi Džej Tomasa bio je, nažalost, obeležen i strašnom zloupotrebom psihoaktivnih supstanci. Bio je zavistan od kokaina, lekova i drugih supstanci, a bio je blizu razvoda kad je prestao sa drogiranjem, 1976. godine.

Bonus video:

08:40

MISLIO JE DA ĆE UMRETI, NISAM SMELA DA MU DOPUSTIM DA ZASPI: Jelena je HEROJSKI spasila život Nenadu

(Espreso/RollingStone)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.