NAJEŽIČETE SE KADA ČUJETE ZNAČENJE ITALIJANSKE PESME: Imali su velike probleme prilikom njenog realizovanja!
Foto: Profimedia

simbolično!

NAJEŽIČETE SE KADA ČUJETE ZNAČENJE ITALIJANSKE PESME: Imali su velike probleme prilikom njenog realizovanja!

Evo o čemu peva Damiano David - italijanski predstavnik na Evroviziji.

Objavljeno: 16:52h

Pobednik Evrovizije 2021. godine je italijanska grupa Maneskin sa pesmom “Zitti e buoni".

"Zitti e buoni" je pesma koja uglavnom govori o iskupljenju i želji da se svet gleda kroz muziku, o izazovu protiv predrasuda, centralnoj temi kojom se grupa Maneskin bavi.

Evrovizija
foto: Profimedia

"Zitti e buoni" (Tiho i dobro) je pesma sa novog albuma pod nazivom “Teatro d’Ira Vol. I” objavljenom 19. marta 2021. godine, a pesmu je komponovoala i tekst napisala glupa Maneskin, a na evrovizijskoj sceni je maestralno izveo Damiano David.

Pesma je, zapravo, morala da pretrpi određene promene kako bi se mogla čuti na sceni Ahoi Arene u Roterdamu. Najpre je skraćena da bi mogla stati u tri minuta. Ali ovo je bio najmanji problem, jer je pesma trajala „samo“ 3,12 minuta, pa je rezanje nekoliko sekundi u prvom stihu i refrenu bilo dovoljno da se problem reši. Ali "Zitti e buoni" takođe je pretrpela neke promene u tekstu. Da bi se učestvovalo na Evroviziji, u stvari se moraju poštovati mnoga pravila, a među njima je i nemogućnost upotrebe nekih izraza - posebno onih koje definišemo kao psovke.

Stihovi koji su stvarali problem zamenjeni su stihovima „Bolje ne pravite više grešaka“ i „On ne zna o čemu govori“, kako prenosi Fanpage.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media