RUSKINJA NA PRVOJ POLUFINALNOJ VEČERI EVROSONGA ZAPALILA TAKMIČENJE: Trenutak kada SKIDA nošnju sa sebe postao MIM!
Foto: Youtube

WOW!

RUSKINJA NA PRVOJ POLUFINALNOJ VEČERI EVROSONGA ZAPALILA TAKMIČENJE: Trenutak kada SKIDA nošnju sa sebe postao MIM!

Imala upečatljiv nastup!

Objavljeno:

Publika je oduševljena suštinom ove pesme koja kritikuje narativ konzervativnog društva.

Posebnu pažnju svojim nastupom u Roterdamu, tokom prve polufinalne noći Eurosonga, privukla je predstavnica Rusije Maniža sa pjesmom "Russian Woman" koja nosi snažnu poruku upućenu svim devojčicama, devojkama i ženama širom sveta.

Ova brineta se na bini pojavila u ogromnoj, šarenoj haljini koja verno podseća na sarafan - rusku nacionalnu nošnju, no samo trenutak kasnije doslovce je izašla iz nje, počevši da skakuće po sceni u radničkom crvenom kombinezonu.

Trenutak u kojem iz haljine izlazi obučena u kombinezon je već zapalio društvene mreže, praktično je već postao mim, a pored toga što izgleda neverovatno zabavno i čini se kao odličan scenski potez, on ima i daleko dublje značenje.

Evrovizija
foto: Youtube

Naime, publika je oduševljena suštinom ove pjesme koja kritikuje narativ konzervativnog društva i zahtijeva od žena da "rode i udaju se prije 30. godine", a izlazak iz sarafana simbolizuje izlazak iz ralja društva u kome vladaju predrasude i arhaične predstave o tome kako žena treba da živi i ponaša se.

- Imaš 30 godina? A gde su ti deca? Slatka si, ali trebalo bi da smršaš - samo su neke od reči ove feminstički obojene pesme koja poziva žene da prkose patrijarhalnim pogledima na ljubav, rađanje i žensku lepotu.

Inače, ova pesma podigla je veliku prašinu u Rusiji, a čak se i preispitivao Manižin odlazak na Evroviziju. Naime, ruska Unija pravoslavnih žena tvrdila je da pesma podstiče mržnju prema muškarcima i tražili su da se zabrani i pesma i spot.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.