AZERBEJDŽANKA ODUVALA VEČERAS I ZAPALILA EVROVIZIJU, A HRVATSKA SE VRAĆA KUĆI: Njih ćemo gledati u FINALU! (FOTO)
Foto: Profimedia

PROŠLI!

AZERBEJDŽANKA ODUVALA VEČERAS I ZAPALILA EVROVIZIJU, A HRVATSKA SE VRAĆA KUĆI: Njih ćemo gledati u FINALU! (FOTO)

Oni su prošli u naredni krug.

Objavljeno: 23:47h

Večeras je održano prvo polufinalno veče za pesmu Evrovizije, koje je u Roterdam "doveo" izvođač Dankan Lorens koji je i otvorio ceremoniju.

Ovogodišnje takmičenje vodilo je četiri lica, a 16 predstavnika svoje zemlje borilo se za otvorenih 10 mesta i plasman u naredni krug.

Već danima se slušaju pesme koje smo slušali večeras, ali i one koje ćemo čuti u narednim delovima takmičenja, a mnogi su već izdvojili svoje favorite.

Direktno u finale plasirane su Nemačka, Italija i Holandija, a nakon glasanja za svoj plasman izborile su se - Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litvanija, Kipar, Švecka, Belgija i Ukraina.

Komentari na račun predstavnice Azerbejdžana nizali su se celo veče. Atraktivna crnka je svoju zemlju predstavila uz pesmu "Mata Hari" i vrelim plesom uz orijentalne zvukove zapalila studio.

Eurovizija
foto: Profimedia

Mnoge je iznenadilo što se predstavnica Hrvatske nije plasirala u finale, budući da je pobrala brojne simpatije na mrežama gde su se prethodnih dana slušale pesme kandidata.

Pogledajte njen nastup:

Eurovizija
foto: Profimedia

Albina je Hrvatsku predstavila pesmom "Tiktok", a iako je važila za jedan od favorita, svoje mesto u finalu Evrovizije ipak nije osigurala.

Mesto u finalu nije dobila ni Severna Makedonija koja se ove godina takmičila uz laganije zvukove i prelepu baladu koju je izveo Vasil, ali u finalu nećemo videti ni Sloveniju.

Podsećamo, u prvom delu takmičenja učestvuje 16 zemalja, a otvoreno je 10 mesta za naredni krug. Predstavnice Srbije, članice grupe Hurricane - Ivana Nikolić, Ksenija Knežević i Sanja Vučić nastupiće u četvrtak, 22. maja pod rednim brojem 9.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.