NIKAD SE VIŠE NEĆE RODITI ČOVEK KAO TOZOVAC: Era Ojdanić otvorio dušu posle STRAŠNE VESTI koju smo jutros čuli
Foto: Youtube

TUGA

NIKAD SE VIŠE NEĆE RODITI ČOVEK KAO TOZOVAC: Era Ojdanić otvorio dušu posle STRAŠNE VESTI koju smo jutros čuli

Era se prisetio i kako je upoznao Tozovca i koliko mu je on bio bitan za karijeru.

Objavljeno: 15:13h

Legendarni pevač i muzičar Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini od posledica korona virusa. Imao je fantastičnu karijeru, ogromne hitove koji su ostali vanvremenski.

Pozvali smo njegovog kolegu i velikog prijatelja Eru Ojdanića, da nam kaže kako se oseća kada je čuo za ovu potresnu vest.

"Kada sam cuo ovu strašnu vest, bilo mi je tužno jutro, dok razgovaram sa Vama mi je tužan dan, a osećam da će biti i tužna noć. Tozovac je roditelj srpske scene, srpske estrade, veliko srce i velika duša. On je jedan veliki šarmer i šoumen i siguran sam da se narednih 100 godina neće takav roditi", započeo je razgovor Era drhtavim glasom za naš portal.

"Mnoge stvari sam uči i naučio od njega, on za mene nije umro, neće umreti i uvek će živeti sa njegovim delima, pesmama, ozarenim licem. Njegov osmeh i njegove umetničke raširene ruke su sve. Ne znam da li na kugli zemaljskoj ima čovek, bez obzira na veru i naciju, a da nije znao za njega i da ga nije cenio i poštovao. Takav je bio naš Toza", rekao je pevač za preminulog kolegu.

Era se prisetio i kako je upoznao Tozovca i koliko mu je on bio bitan za karijeru.

"1962. godine kada sam bio učenik Buce Jovanovica, moj otac mi donese neki mali džeparac da imam da kupim sendvič, a ja to uštedim, čuvam da bi se odvezao do centra grada, Terazija tj. do restorana u kom je Tozovac nastupao. Nećete verovati koliki je on šarmer i šmeker bio. Svake veceri po 20-ak najlepših devojaka je dolazilo da ga vide i dotaknu rukom, toliko su ga volele", izjavio je uz blagi osmeh Era dok je pričao o svom prijatelju.

Predrag Živković Tozovac
foto: youtubescreen

"Na svakom solističkom koncertu u velikoj Dvorani Doma sindikata sam bio i kupovao zanat od njega. Stalno sam se pitao da li ću ikada doživeti da kao Toza stanem na binu i da imam tako veliki koncert. Ja sam čekao 22 godine na to i uspeo sam. Toza mi je davao mi je savete kako treba da se ponaša pevač na sceni", reako je Era za Espreso pa dodao:

"Toza je voleo kafanu, bio je veliki boem, a mi smo se upoznali kod Buce Jovanovića dok su oni igrali šah. Ja sam kod njega učio da sviram harmoniku, a Toza i Buca su voleli da igraju šah. Buca je imao jedno pravilo kada gubi. On bi po dva dana i dve noći zaključavao vrata i ne bi puštao nikoga da izađe kada gubi. Ja sam im bio kafe kuvarica i praznio sam piksle", rekao je za kraj našeg razgovora Era uz smeh.

(Espreso/M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.