"KO TO TAMO PEVA"! ZBOG TITA NIJE SMELA DA SE SNIMI KLJUČNA SCENA: Kultni film iza sebe krije mnoge MISTERIJE!
Ko to tamo peva, Foto: Printscreen

za beograd!

"KO TO TAMO PEVA"! ZBOG TITA NIJE SMELA DA SE SNIMI KLJUČNA SCENA: Kultni film iza sebe krije mnoge MISTERIJE!

Trebalo je da te životinje budu dopremljene iz italijanskog cirkusa

Objavljeno:

Nacistička Nemačka bombardovala je Beograd, 6. aprila 1941, uz velike ljudske žrtve i materijalna razaranja, čime je na području Kraljevine Jugoslavije započeo Drugi svetski rat. Beograd su avioni bombardovali u rano jutro bez objave rata, u više talasa, iako je bio proglašen za otvoreni grad.

Film "Ko to tamo peva" danas je jedan od najkultnijih filmova domaće kinematografije, koji prati poslednju vožnju firme Krstić i poslednje sate života običnog srpskog čoveka koji je krenuo svojim poslom u prestonicu.

Ko to tamo peva
foto: Printscreen Youtube

Brojne zanimljive, široj javnosti nepoznate činjenice vezane su za, po mnogima, neprevaziđeni film jugoslovenske kinematografije, "Ko to tamo peva", a jedna od njih vezana je za sam kraj ovog legendarnog ostvarenja.

U poslednjoj sceni trebalo je da se pojavi veliki broj životinja, i da njihov beg iz zoološkog vrta predstavlja apokalipsu. Isprečila se, međutim, verovali ili ne - smrt Josipa Broza Tita!

Trebalo je da te životinje budu dopremljene iz italijanskog cirkusa, međutim, zbog Titove smrti, sve granice su bile zatvorene.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.