U SERIJI "LUD, ZBUNJEN, NORMALAN" GLUMI SIMPATIČNU BUBU, a malo ko zna da je doživela UŽASNU TRAGEDIJU!
Foto: youtubescreen

POTRESNO

U SERIJI "LUD, ZBUNJEN, NORMALAN" GLUMI SIMPATIČNU BUBU, a malo ko zna da je doživela UŽASNU TRAGEDIJU!

Desila se stravična nesreća.

Objavljeno:

Glumica Belma Lizde Kurt, koja se proslavila ulogom Rabije Bubić Bube u humorističkoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”, doživela je tragediju 2010. godine. Glumici i njenom suprugu, reditelju Alešu Kurtu se desilo ono što je za jednog roditelja najveća tuga – izgubila su dete, sina i to kada je imao samo 10 godina.

Tragedija se dogodila dok je desetogodišnji dečak Jan Isak bio kod šezdesetrogodišnje rođake u Kanadi. Oni su poželeli da se voze kajakom, međutim, desila se stravična nesreća.

Belma Lizde Kurt
foto: youtubescreen

U toku vožnje kajak se prevrnuo, a mali dečak i rođaka su nestali. Prema pisanju “Canadian Pressa”, suprug nestale žene pozvao je policiju nakon čega je usledila masovna potraga avionima i čamcima.

Prevrnuti kajak ugledali su narednog dana u četiri sata ujutro, dok su ženu i njenog nećaka pronašli šest sati kasnije pored podvodnog grebena. Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dečak preminuo od promrzlina, dok je žena hospitalizovana.

Lud zbunjen normalan
foto: Printscreen

Od tragedije koja je zadesila njihovu porodicu sarajevski umetnici nisu govorili o gubitku sina, već su se usredsredili na vaspitavanje svoje mlađe ćerke, danas jedanaestogodišnje Ume. Belma se posvetila radu s decom kroz brojne pozorišne radionice, a svoju kreativnost usmerila je i ka modi. Inspirisana svojom naslednicom, dizajnirala je modnu liniju za najmlađe koja se zove Umin ormar.

– Želela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj meri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasleđa. Veliki sam poštovalac dece i njihove percepcije sveta, volim da im se približim i postanem im na neki način frendica – otkrila je glumica u razgovoru za magazin “Azra”, a upravo je Uma ta koja joj je dala snage u najtežim danima.

(Espreso/ Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.