BILA JE NAJVEĆA ZVEZDA 80-TIH, SRBI SU JE OBOŽAVALI: Život joj je obeležila VELIKA TRAGEDIJA!
Foto: Profimedia

POTRESNO

BILA JE NAJVEĆA ZVEZDA 80-TIH, SRBI SU JE OBOŽAVALI: Život joj je obeležila VELIKA TRAGEDIJA!

Pesma se nalazila na vrhu top lista 1984., upravo u vreme kada je SAD razmeštao projektile Pershing u Zapadnoj Nemačkoj, kao odgovor na SSSR-ovo razmeštanje nuklearnih projektila SS-20.

Objavljeno:

Sećate li se Nene? Gabriele Susanne Kerner nemačka je pevačica koja je predvodila grupu Nena, poznatu po velikom hitu "99 Luftballons" iz 1984. godine, a nedavno je proslavila 61. rođendan.

Ideju za pesmu dobio je Nenin gitarista Carlo Karges, kada su na berlinskom koncertu Rolling Stonesa u vazduh pušteni mnogobrojni baloni koji su stvorili oblike poput raketa, te se zapitao što bi se dogodilo s njima da su odleteli preko Berlinskog zida u sovetski sektor.

Nena
foto: Profimedia

U obe verzije pesme spominje se da bi to izazvalo žestoku reakciju vojnih snaga. Zanimljivo je da se pesma nalazila na vrhu top lista 1984., upravo u vreme kada je SAD razmeštao projektile Pershing u Zapadnoj Nemačkoj, kao odgovor na SSSR-ovo razmeštanje nuklearnih projektila SS-20. Pesma je 1984. u SAD-u dobila nagradu zbog prodatih više od 500.000 primeraka, te je postala prva pesma na nemačkom jeziku još od 1961. koja se nalazila jednom od prvih deset mesta na američkim top listama.

Nena
foto: instagramscreen

Izdata je i engleska verzija pesme "99 Red Baloons", a Nena je bila nezadovoljna prevodom, rekavši da ne izriče pravi smisao pesme kao originalna verzija. Bend je nastupao po celom svetu, ali nikad nisu ponovili uspeh hita "99 Luftaballons", pa su se raspali 1985. godine. Dve godine kasnije počela je i samostalnu karijeru. U to je vreme započela vezu sa švajcarskim glumcem Benedictom Freitagom pa je postala i majka.

Nažalost, njihovo dete preminulo je nakon samo 11 meseci zbog problema sa srcem. Par je dobio još blizance, Larissu Marie i Sakaisa Manuela. Nakon što se rastala od glumca, Nena se zaljubila u producenta Phillipa Palma s kojim je dobila još dvoje djece, Samuela Vincenta i Simeona Joela. Premda već ima dvoje unuka, Nena je poslednjih godina i dalje nastupala, a pre tri godine prvi je put bila na američkoj turneji.

(Espreso/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.