KONTROVERZNA SAJSI MC OGOLELA DUŠU ZA ESPRESO: Reperka bez zadrške o BOLNOM životnom trenutku i SARADNJI sa JK!
Sajsi MC, Foto: Printscreen Instagram

intervju!

KONTROVERZNA SAJSI MC OGOLELA DUŠU ZA ESPRESO: Reperka bez zadrške o BOLNOM životnom trenutku i SARADNJI sa JK!

Sajsi je poznata po svom autentičnom radu.

Objavljeno: 21:35h
Maša Ćorić

Ivana Rašić, svetu poznatija kao Sajsi MC svojim pesmama pomera granice. Ne spada u kalupe, ima je svuda a štrči od svih. Provokativne stavove promoviše samo kroz pesme, dok je u privatnom životu mirna i divna.

Samo za naš portal, čuvena Sajsi je izdvojila vreme da odgovori na pitanja koja zanimaju mnoge a do sada nije pričala o tome:

Sajsi MC, Espreso intervju
foto: Printscreen Instagram

U medijima je eksplodirala vest o pesmi 'Ne daj mi' u kojoj dominiraju eksplicitne scene i gde je do detalja obrađena ženska seksualnost i dominantnost. Nas je zanimalo da li je ovo još jedan u nizu likova koje je Ivana iskreirala ili, pomenuta alfa žena, ima veze sa njom:

Spot je stvarno ispao fenomenalan iz razloga što prati celu atmosferu pesme. Mislim da seksualnost iz spota ima svaka žena u sebi, kao i ja, iako ovo jeste iskreiran lik. Mislim da smo stvorili nešto sa čim svaka žena može da se poistoveti.

Poznato je da tvoja sestra pokriva pevački deo u tvojim numerama. Šta se desilo sa ’Tijara’ projektom gde je trebalo da Tijana samostalno izgradi svoje ime nezavisno od tebe?

Nastavili smo da radimo pesme za Tijaru. A kada ona dosegne svetsku slavu, svakako će morati i dalje da bude deo Sajsi tima zato što mi je uz Dj BKO-a, jedan od glavnih oslonaca i krucijalan član našeg malog tima.

Podsetimo, Tijana Rašić je rođena sestra od Ivane i ona pokriva pevački deo u pesmama.

Kako je došlo do ponovne saradnje sa JK s obzirom da ste nakon tvog dueta sa Severinom, bile u jako lošim odnosima? Šta sada podrazumeva vaša saradnja? Reci nam nešto više o tome.

Milan Laća Radulović me je pozvao da zajedno pišemo za JK tako da sam se našla o ulozi koja nije moja primarna – da budem tekstopisac za druge, što mi je jako prijalo. To je totalno druga dimenzija, drugačiji pristup pisanju... nisam očekivala da će mi biti toliko zanimljivo.

Ko zna, možda je to moj sledeći korak u muzici što je za mene malo čudno jer sam do sada mislila da nikada neću moći da radim sa nekim ko takođe piše tekstove, međutim od Laće sam naučila mnoge stvari i cake, tako da smo se jednostavno uklopili.

Poznata si po diplomatskim odgovorima na sva pitanja, ne praviš greške. Zbog čega si se odlučila na tu vrstu predstavljanja u javnosti?

Smara me da budem ta koja će da se svađa i pravi drame. Cenim svoju energiju toliko da apsolutno ne mogu uzalud da je trošim. Moje polje je kreativa i želim da ljudi uvek stave akcenat na pesmu, a ne na to da li sam se sa nekim pokačila.

Malo je poznato da je otac istaknutih sestara poznati roker Jovan Rašić, velika zvezda nekadašnje Jugoslavije i prvi pevač grupe "Generacija 5", pojavivši se u jednom muzičkom takmičenju iznenadio je mnoge.

Javnosti nije poznato da li je i njena mama u svetu muzike:

Mama nije uopšte u muzičkim vodama, ona ne konzumira muziku kao što to radimo tata, Tijana i ja. Ona da je u muzici to bi bio pop, taj je tip.

Jovan Rašić
foto: youtubescreen

Šta je mala Ivana želela da postane kad poraste?

Nikada nisam imala viziju niti ideju šta ću biti kad odrastem. Ni u najluđim snovima nisam mogla da zamislim da će to biti muzika u ovom obliku. Bilo mi je nezamislivo da budem u ulozi nekog ko radi muziku, tekst. Tako da desilo se bukvalno sudbinski desilo. Želela sam da radim neki posao koji ne traži mnogo angažovanja, da je miran, da se zna radno vreme a dobila sam sve što nema veze s tim. - iskrena je bila reperka.

Koje je tvoje najbolnije a koje najlepse iskustvo iz detinjstva? Nikada nisi pričala o tome. Kakva je bila mala Sajsi?

Najbolnije iskustvo generalno je kada mi je preminula tetka Nataša jer sam jako bila vezana za nju, ali tada sam imala oko 30ak godina tako da nisam bila mala.

Mala Ivana jeste bila buntovnica, obožavala sam da čitam muzičke časopise, recenzije... gledala sam spotove na MTV-u pa sam to snimala na kasete da mi ostane jer tada nije bilo to toliko dostupno za razliku od danas. Bila sam opsednuta muzikom u svakom slučaju.

Sajsi MC na svom Instagramu redovno objavljuje provokativne fotografije i promoviše žensku seksualnost. Iako zna da bude na meti kritičara, koji joj zameraju skrivanje atributa, pevačici sve oproste čim dođe nova slika.

Tvoje grudi završile su na sajtu za odrasle, kakva je bila reakcija na prvu, da li te je to šokiralo ili nasmejalo?

To se desilo slučajno ali mi je leglo kao ’kec na jedanaest’ jer je otvorilo prostor za medijske naslove i hajp u medijima baš u pravom trenutku. Desilo se stvarno organski, neplanirano. Jako mi je sve to bilo smešno zato što ja jesam na svojim nastupima obučena uvek provokativno, i nije to ništa šokantno.

Zašto te jedno vreme nigde nije bilo u medijima, pominje se da si bila zabranjena na RTS-u? Zbog čega?

Nije da nisam bila u medijima, možda mediji nisu izveštavali o mom radu ali sam ja svakako aktivna oduvek... čak sam i tokom pandemije izbacivala i snimala nove pesme. Što se tiče RTS-a, samo se jednom desila debata o mojoj pesmi 'Tifani', nemam saznanja da sam bila zabranjena.

Kako bi opisala celu situaciju koja je zadesila planetu (korona virus)? Kako si ti „preživela“ sve ovo?

Pandemija jeste pogodila prilično veliki broj ljudi. Svi se nadamo da će konačno da prođe. Ja iako snimam pesme, i dalje nemam gde da ih izvedem. A pesme ožive kada se izvedu pred publikom na nastupu. Situacija je prilično neizvesna.

Hoće li Sajsi nastaviti da nas šokira?

Sajsi će nastaviti da šokira, ali da napomenem, uvek slučajno! - završila je Sajsi u svom maniru.

(Espreso / Marija Ćorić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.