GLUMCA SVI ZNATE, A NJEGOVA MAJKA JE DOŽIVELA STRAVIČNU SUDBINU: Nemilosrdno ju je UBIO, pa ZAPALIO!
Foto: youtubescreen

POTRESNO

GLUMCA SVI ZNATE, A NJEGOVA MAJKA JE DOŽIVELA STRAVIČNU SUDBINU: Nemilosrdno ju je UBIO, pa ZAPALIO!

Vesti o njenoj smrti danima su punili naslovne strane svih domaćih novina

Objavljeno:

Glumac Srđan Timarov svima je dobro poznat, a malo ljudi zna za to da je svojevremeno doživeo ogromnu tragediju.

Naime, njegova majka bila je čuvena političarka i stomatolog Klara Mandić, a njena smrt potresla je čitavu domaću javnost.

Klara je brutalno ubijena 9. maja 2001. godine, a njeno telo pronađeno je u zapaljenom stanu. Požar je podmetnut kako bi bili prikriveni tragovi, a na njenom potiljku pronađena je rana od metka.

Ipak, malo ko zna da je njegov život obeležila jeziva tragedija, koja je potresla Jugoslaviju i celu domaću javnost.

O tome da se ubica dugo pripremao za ovaj zločin svedoči i to što je danima ispred njenog stana na Bežanijskoj kosi bacao petarde kako bi se komšije navikle na zvuk pucnjave.

Kako su tada pisali mediji, nakon što je pozvonio na Klarina vrata, napadač joj je pucao u potiljak, da bi potom izvršio i razmeštaj po stanu. Potom joj je uzeo bundu, pištolj i telefon, a policiju je posebno začudilo to što sa njenog tela nije skinuo nakit.

Ubica se zatim vratio do svog automobila, uzeo kanister sa benzinom i zapalio stan ne bi li prikrio tragove svog gnusnog zločina.

U 19:30 časova komšije su prijavile požar, policija i vatrogasci su stigli i zatekli jeziv prizor. Klara je ležala, a lice joj je bilo okrenuto nadole, dok joj je na potiljku bila rana od metka. Kako se dalje pisalo, policija je u susednoj sobi, koja nije bila oštećena vatrom, pronašla papire za koje nisu mogli da iutvrde da li su neki dokumenti ili novine.

Uprkos svim naporima ubice da prikrije svoje zlodelo, policija je nakon samo dva dana rešila zločin. Tada je uhapšen glavni osumnjičeni, Nikola Živković, a pretpostavljalo se da je motiv bilo koristoljublje jer je ubica bio u velikim dugovima.

Klara Mandić rođena je u jevrejskom logoru u Italiji, a njeni roditelji nisu preživeli. Tada ju je usvojila porodica Mandić, čije je prezime i nosila iako nikada nije zaboravila svoje poreklo.

Početkom ratova devedesetih je osnovala Društvo srpsko-jevrejskog prijateljstva, a kasnije je bila član Demokratske stranke i Srpske demokratske stranke. Njena smrt sve je ostavila u šoku i danima je punila sve naslovne strane domaćih novina.

Nikome nije bilo jasno zašto bi neko tako brutalno ubio veliku dobrotvorku i filantropa, ženu koja je uspela da našu zemlju povezuje sa uticajnim ljudima.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.