BUBA I JALA NAPRAVILI HAOS MAJI BEROVĆ? Pevačica im dala 30.000 EVRA za 3 pesme, a one su sada UKLONJENE!
Foto: instagramscreen

AUUUU!

BUBA I JALA NAPRAVILI HAOS MAJI BEROVĆ? Pevačica im dala 30.000 EVRA za 3 pesme, a one su sada UKLONJENE!

Veliki problem

Objavljeno:

Sa Jutjub kanala Imperija, koji je u vlasništvu Amara Hodžića i Jasmina Fazlića, poznatijih pod umetničkim imenima Buba Koreli i Džala Brat, uklonjene su tri pesme Maje Berović.

Naime, kao razlog za uklanjanje navodi se navodna krađa autorskih prava za pesme "Balmain" iz 2017. godine, i "Sama" i "Vip" iz 2018. godine.

Berovićeva je navodno za ove tri pesme ukupno platila Bubi i Džali oko 30.000 evra, misleći da su oni autori kompozicija i i tekstova, ali se čini da nije sve baš tako.

Maja Berović
foto: printscreen instagram/mayaberovicofficia

Naime, autori iz inostranstva pobunili su se, a navodno podneli i tužbe, pošto tvrde da su u tim numerama iskorišćene njihove melodije, koje su na toj platformi objavljene znatno ranije.

Jala Brat, Buba Koreli
foto: Dragana Udovičić

Prema pravilima Jutjuba, kad se desi takva situacija, da neko tvrdi da je pokraden, odmah se uklanjaju sporne objave (video-snimci, audio-zapisi i slično), sve dok se ne okonča spor i dokazivanje autorskih prava.

To znači da će Buba i Džala morati da prilože dokaze da su oni napisali kompozicije za numere "Balmain", "Vip" i "Sama" i da se nisu neovlašćeno poslužili tuđim stvaralaštvom, inače će ovi spotovi trajno biti uklonjeni s Jutjuba, piše "Telegraf".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.