TUZLANKA SE SLIKALA SA SRPSKOM ZASTAVOM, PA JE ISTERALI SA FAKULTETA: Nazvali je "ČETNIKUŠOM", Veljko se umešao!
Foto: Printscreen

šok!

TUZLANKA SE SLIKALA SA SRPSKOM ZASTAVOM, PA JE ISTERALI SA FAKULTETA: Nazvali je "ČETNIKUŠOM", Veljko se umešao!

Filozofski fakultet u Tuzli raskida saradnju s asistentkinjom koja se slikala sa zastavom RS-a i s kapom na glavi na kojoj je četnička kokarda...

Objavljeno: 11:02h

Brojne su reakcije javnosti nakon što je asistentica na Odseku za nemački jezik Filozofskog fakulteta u Tuzli Admira (Mija) Kalabić na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj se slikala sa zastavom RS-a i s kapom na glavi na kojoj je četnička kokarda.

Podsećamo, Filozofski fakultet u Tuzli pokrenuo je postupak za raskid saradnje sa Kalabićem, koja nije njihov zaposlenik, ali je primljena po ugovoru o radu.

Veljko Ražnatović
foto: Instagram

I dok veliki broj ljudi osuđuje ovaj čin kojim se veliča četnički pokret na čelu s Dražom Mihailovićem, Kalabić dobija i podršku. Tako je na Instagramu Veljko Ražnatović, sin Željka Ražnatovića Arkana, objavio stori na kojem je pružio podršku Kalabić napisavši: "Bravo legendo".

Reagovalo je Studentsko veće Filozofskog fakulteta u Tuzli, tražeći reakciju nadležnih.

- Pitamo se (a i Vas pitamo) – kolika je slučajnost da se takva objava nađe u javnosti nekoliko dana pre Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dok se u javnosti, takođe, promiču sporne, antidržavne izjave političara iz bosanskohercegovačkog entiteta RS - navedeno je, između ostalog, u saopštenju u ove studentske organizacije.

(Espreso/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.