KAO ANĐEO! ULOGOM JEVREJKE U "DARI IZ JASENOVCA" RASPLAKALA JE MNOGE: U privatnom životu -NESTVARNO je lepa!
Dara iz Jasenovca, Foto: Youtube printscreen

SRPSKA LEPOTICA

KAO ANĐEO! ULOGOM JEVREJKE U "DARI IZ JASENOVCA" RASPLAKALA JE MNOGE: U privatnom životu -NESTVARNO je lepa!

Glumica je maestralno odigrala jako tešku ulogu

Objavljeno: 23.02.2021. 18:02h
  • 1

Mlada glumica Jelena Grujičić, oduševila je publiku u ulozi Blankice u filmu "Dara iz Jasenovca".

Pomenuti film prikazan je premijerno na RTS-u u subotu, 20. februara, a od tada o njemu ne prestaje da se priča, kao ni o glumcmcima koji su prihvatili ovako veliki izazov.

Jedna od njih je i jevrejska medicinska sestra, Blankica, čiji lik tumači Jelena, koju do sada većina nije zapamtila, iako joj ovo nije prva uloga.

Sudeći po njenim fotografijama na Instagramu, osim što je talentovana za glumu, Grujičićeva dobija i pohvale na račun svog izgleda.

"Iskreno, najlepša si naša glumica", "Prelepa si, divna, a ulogu si iznela vanserijski", "Savršena si u filmu", "Ti nemaš manu, ni kao čovek, žena, ni kao glumica", samo su neki od brojnih komentara.

Jelena je studirala glumu na Akademiji umetnosti, u klasi profesora Nebojše Dugalića. Tu je bila najmlađa, pa je duhovito istakla da je preživela "adolescentske boginje". Diplomirala je sa najvišom ocenom 2017. godine sa predstavom "Bella Figura" Jasmine Reze.

Sestra Blankica
foto: Youtube printscreen

U januaru je položila prijemni za master studije glume na CalArts-u i u konkurenciji od više stotina kandidata postala druga Srpkinja u istoriji ovog fakulteta na master studijama.

- Još na trećoj godini osnovnih studija na Akademiji umetnosti počela sam da istražujem potencijalne opcije nastavka školovanja. Ne mislim da je glumcu škola, nužno, nešto što ga gradi. Ali sam prepoznala da su za moju glad i nemire upravo obrazovanje i rad na sebi najblagotvorniji i najdelotvorniji. Slušajući sebe i jasno postavljajući svoje ciljeve orijentisala sam se u tom pravcu. Moj sistem navođenja su bili moji apetiti. Ono što me je kod CalArts-a najviše privuklo jeste njihov sistem rada sa studentima, predmeti koje nudi pozorišni departman, predavači, geografija i, na kraju, pedigre te ustanove. Rekla bih da je seme moje želje da tamo nastavim kao glumica posejano davnih dana - ispričala je prelepa Jelena za akademijaumetnosti.

U srećnom je braku, a na Instagramu joj piše i prezime muža Stivena - Mur (Moore).

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media