KORONA OSAKATILA ESTRADU! PEVAČICA ULAŽE 30.000 EVRA U POLJOPLRIVREDU! Vesna Zmijanac okreće NOVI LIST!
Vesna Zmijanac, Foto: Dragan Kadić

kad već ne može da se peva...

KORONA OSAKATILA ESTRADU! PEVAČICA ULAŽE 30.000 EVRA U POLJOPLRIVREDU! Vesna Zmijanac okreće NOVI LIST!

Pevačica se okrenula prirodi...

Objavljeno:

Vesna Zmijanac otpočinje novi biznis - sadnju aronije na svom imanju na Bukulji. Popularna pevačica je višak slobodnog vremena i čest boravak na planini odlučila da iskoristi pametno i počne da se bavi poljoprivredom.

Vesna Zmijanac
foto: Ana Paunković

Sve više se može čuti kako se pevači žale na to što skoro godinu dana nemaju posla, zbog čega su mnogi od njih krenuli da zarađuju na druge načine. Dok neki snimaju sopstvene rijalitije, drugi svoju popularnost unovčavaju putem društvenih mreža, gde reklamiraju razne proizvode, a Zmijančeva je rešila da postane poljoprivrednik. Kako saznajemo od izvora bliskog pevačici, njoj su prijatelji savetovali da iskoristi svoje veliko imanje na Bukulji i započne biznis. Nakon savetovanja s komšijama i poznanicima iz ovog mesta, dobila je ideju da počne da uzgaja aroniju.

S obzirom na to da je sve veća potražnja za proizvodima koji deluju na imunitet, posebno otkako je počela pandemija koronavirusa, pevačica je shvatila da je najbolje da krene u tom pravcu. Od ove biljke koja je sve traženija kod nas se prave sokovi, likeri, slatko, džem i vina, pa se zato odlučila za nju.

Vesna Zmijanac
foto: Damir Dervišagić

Vesna je, prema rečima sagovornika, već konsultovala stručnjaka za analizu kvaliteta zemljišta, raspitala se u kakvim uslovima opstaje aronija, da li je na tom podneblju uopšte moguće njeno uzgajanje, a kad je dobila potvrdan odgovor - da je izuzetno otporna i da podnosi i niske temperature, krenula je u realizaciju. Naručila je manju količinu zasada, koju planira da posadi na proleće, a ako joj krene kako je planirala, nastaviće da sadi u jesen, kad je to i preporučljivo, i tada će uložiti čak 30.000 evra u proizvodnju. Pored toga, ona planira da, ukoliko joj krene biznis, dokupi još zemljišta u okolini, kako bi proširila posao. Tada će najverovatnije početi i sa sadnjom organske aronije, koja je sve traženija, a za čiji uzgoj nije dozvoljena upotreba klasičnih pesticida i đubriva. Inače, lekovita biljka prve plodove daje posle tri godine, pa će tek tada Vesna moći da i zarađuje od ovog biznisa.

Vesna Zmijanac
foto: Dragan Kadić

Ona je trenutno u potrazi za ljudima koji će raditi na njenom imanju, a pomoć će joj biti i poznanici iz Aranđelovca, gde često dolazi. Vesna dolazi u ovaj grad u blizini Bukulje jer se tu nalazi kafana u kojoj voli da ruča i tu je stekla prijatelje.

Bonus video:

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.