ZBOG NJE SU NASTALI NAJLEPŠI LJUBAVNI STIHOVI: Bebek potresen Selminom smrti, ispričao kako je umrla!
Foto: Printscreen

niste znali!

ZBOG NJE SU NASTALI NAJLEPŠI LJUBAVNI STIHOVI: Bebek potresen Selminom smrti, ispričao kako je umrla!

Ljubavna priča prenesena na stihove.

Objavljeno:

Pevač grupe Bijelo dugme rekao je kako joj zbog korone dugo nije bio u poseti, ali će se uvek rado sećati Selme Borić koju je Vlado Dijak opevao u pesmi "Selma".

Selma Borić preminula je u 92. godini, a javnost će je pamtiti kao ženu koja je opevana u kultnoj pesmi grupe Bijelo dugme "Selma".

- Jutros me je obavestila njena porodica, s obzirom da zbog korone nisam je posećivao dugo vremena. Nažalost starost ju je odnela, ali zaspala je u miru i nek ostane tako u miru. Otišla je moja Selma. I dalje ću ja njoj pevati i spominjati je pred publikom, zbog toga što pesma nosi njeno ime a pesma je opisala deo njenog života, lepi deo njenog života. Tako ćemo je se rado sećati - izjavio je Željko Bebek za Dnevni avaz.

zabava, estrada, selma
foto: printscreen

Pesmu je Selmi napisao pesnik Vlado Dijak daleke 1949. godine, a gostujući u emisiji "Osmi kat" na HRT-u pre nekoliko godina Selma Borić opisala je susret s Vladom koji je kasnije završio među stihovima ove pesme.

- Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresirao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u vlak. U tom je vlaku bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: 'Selma, ne naginji se kroz prozor - ispričala je Selma.

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.