LEGENDARNI GIDRA JE BIO SKANDAL MAJSTOR! Uhapšen zbog VICA, spavao u OSTAVI, 3 puta se ženio istom ženom!
Foto: Printscreen

AUUUU!

LEGENDARNI GIDRA JE BIO SKANDAL MAJSTOR! Uhapšen zbog VICA, spavao u OSTAVI, 3 puta se ženio istom ženom!

Veliki glumac velikog srca!

Objavljeno:

Legendarni glumac Dragomir Bojanić Gidra domaćoj javnosti je najviše ostao upamćen po ulozi Žike Pavlovića u "Žikinoj dinastiji", odnosno filmskom serijalu "Lude godine". Rođen je 13. juna 1933. godine u Kragujevcu, a preminuo je 11. novembra 1993. godine u Beogradu.

Gidra je rano ostao bez oba roditelja, majka Novka je umrla od tuberkuloze, dok je otac Jovan, oficir srpske vojske, bio streljan. On je u Kragujevcu pohađao srednju školu za preradu mesa, voća i povrća, a radio je i u fabrici godinu dana, kada je i počeo da se bavi glumom, koja će biti njegov životni poziv.

Dragomir Bojanić Gidra
foto: Printscreen

Kolege iz Kragujevačkog narodnog pozorišta su sakupile novac i kupile su mu odelo i kartu za Beograd gde je polagao prijemni na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Odmah je bio primljen i upao je u klasu profesora Raše Plaovića. Pošto je profesor znao da Gidra nema gde da spava, rekao je čistačicama da mu raspreme jednu ostavu za metle.

Ubrzo su počele da se nižu uloge, a na Akademiji je Gidra upoznao svoju buduću suprugu, Ljiljanu Kontić, glumicu koja je bila dve godine starija od njega. 1966. godine Ljiljana i Gidra su se venčali, a 1970. godine su dobili kćerku Jelenu. Ljiljana i Gidra su se dva puta razvodili, ali su se mirili jer nisu mogli jedno bez drugog.

Dragomir Bojanić Gidra
foto: Printscreen

Nikola Kojo je u jednom intervjuu izjavio da ga je 1986. godine Gidra posetio dok je služio vojsku u Raškoj. Otišli su u kafanu, jeli i dao mu je novac. Rekao mu je da je došao jer je imao neke obaveze, ali to nije bilo tačno. Došao je samo zbog njega. Voleo je da ide u kafanu i bio je veliki boem koji je svuda dočekivan sa osmehom. Takođe je izjavio da je Gidra jednom bio uhapšen jer je pričao viceve o Titu. Kada su mu došli u posetu, zatekli su ga kako zabavlja policajce pričajući im te iste viceve.

Pošto je oboleo od raka jetre, mesec dana se lečio na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Umro je 11. novembra 1993. godine. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.