POZNATA GLUMICA SNEŽANA SAVIĆ OTKRILA DETALJE IZ KARIJERE KOJE DO SADA NISTE ČULI! I jednu važnu stvar poručila!
Foto: Dragan Kadić

KARIJERA I USPEH

POZNATA GLUMICA SNEŽANA SAVIĆ OTKRILA DETALJE IZ KARIJERE KOJE DO SADA NISTE ČULI! I jednu važnu stvar poručila!

S obzirom na to da je veoma uspešna u svom poslu, osvrnuli smo se i na to da li se tokom karijere susretala sa tim da je neko sabotira

Objavljeno:

Snežana Savić je glumica koja iza sebe ima veliki opus uloga. Pored glume u pozorištu, seriji i na filmu, Snežana je osvojila srca publike i svojim pevačkim umećem. Najveću popularnost su joj donele uloge u serijama Siniše Pavića: "Bolji život", "Srećni ljudi" i "Porodičo blago".

Za jedan portal glumica Snežana Savić je sumirala utiske iz 2020. godine. Otvorila je dušu i priznala da je posebno raduje rad u pozorištu jer ima interakciju sa publikom i smatra da je to najveći stvaralački čin jednog umetnika. S obzirom na to da je veoma uspešna u svom poslu, osvrnuli smo se i na to da li se tokom karijere susretala sa tim da je neko sabotira. Iako je kao mlada glumica odbijala mnoge uloge, poručila je mladim glumcima da treba da se oprobaju u svakoj roli koja im se nudi.

Snežana Savić
foto: printscreen

Kako je protekla vaša 2020. godina?

- Mnogo posla na svim mogućim poljima i kada je u pitanju pesma i gluma i nacionalne nagrade koje sam dobila. Malo radosti u svemu ovome lošem što se dešava svima nama.

Da li volite prazničnu euforiju i novogodišnje praznike?

- Ne volim uopšte euforije, ja sam žena koja se trudi da u svemu nađe meru. Ne volim euforiju bilo koje vrste. Ja kada imam euforiju, ja se plašim jer znam da posle nje nešto ne sluti na dobro. Nisam sklona velikoj radosti niti velikoj tuzi. Ja sam čovek koji se trudi da nađe meru u svemu, koliko je god to moguće.

Muzika i gluma su vaše dve velike ljubavi. Koja je veća?

- Nisu ljubavi. Po obrazovanju i opredeljenju ja sam glumica, a muzika se desila sticajem okolnosti. Počela sam sa tim ulogama koje su zahtevale i pevanje, a ja sam pokazala da imam dara i za tu vrstu angažmana. Zato sam i dobijala ponude da snimam ploče. Desile su mi se te dve uporedne karijere. Nekad više, a nekad manje je bila prisutna pesma, a nekad više gluma. Sada je mnogo više prisutno pozorište i to me raduje jer je to polje na kom sam ja najbolja i tu mogu najviše da pružim. Sada sam u godinama i igram ono što mi se ponudi u skladu sa mojim godinama.

Zašto najviše volite rad u pozorištu? Da li je to zbog interakcije sa publikom ili zato što možete da improvizujete u datom trenutku?

- I zbog interakcije, ali i zato što je to jedan najjači stvaralački čin. Najdublje i najzanimljivije je to traganje za nečim što je dobro. I kada mislite da će nešto biti fantastično, te ne znači da će zaista biti. Ili ako sumnjate da je loše nešto što radite, odjednom dobijete odgvor da je to fenomenalno. Uvek vas iznenadi taj odgovor publike.

Iza sebe imate mnoštvo uloga... Koja je vama posebno draga i koja je najsličnija vama privatno?

- Sve sam to ja i sve su to delovi mene. Svaki čovek ima mnoštvo likova u sebi. Nijedan čovek nije samo divan i dobar, niti je samo zao i grozan. U svakom čoveku postoji malo belog i malo crnog, sve je to pomešano. Glumac je taj koji treba da ima tu sklonost da sve iz svog sopstvenog bića iskoristi, da ume da uzima od sebe i od drugih kako bi gradio likove. Ja obožavam da gledam ljude, kako se u određenim situacijama ponašaju i sve to stavljam u svoje fioke koje ću možda da iskoristim za neki lik. Ko će znati šta sam ja privatno, mi ni sami ne znamo ko smo mi ustvari. Pokušavamo da budemo dobri i da damo najbolji deo sebe, ali u svakom od nas postoje ti mračni delovi. Niko nije idealan.

Važite za jednu od naših najlepših glumica. Koliko vam je lepota pomogla u karijeri?

- Hvala. Lepo je biti lep, ali šta s tim i šta posle toga. Ona može biti prednost, ali ne može biti garancija da ćete nešto uraditi ako nemate druge kvalitete. Sad je lepota imperativ, ako nisi lep moraš odmah da ideš na estetske korekcije kako bi postao lep. Tako da danas svako može biti lep.

Da li ima sujete među glumcima? Da li ste se nekada susretali sa tim da vam neko "podmeće nogu" tokom karijere?

- Uvek ima sujete među ljudima. Naravno da jesam, ali se nikada nisam obazirala na to. Dobro je i da vas neko sapliće, da biste ojačali i borili se. Ja kažem i mojoj ćerki "možda nije bilo kako si htela, ali budi jača i uradi nešto još bolje. Neka te poraz ojača za nove pobede." Promenljiva kategorija je sve u životu.

Snežana Savić
foto: Printscreen

Nedavno ste pružili podršku Danijeli Štajnfeld koja je izašla u javnost sa pričom da je silovana. Da li ste vi nekada dobijali nepristojne ponude od strane onih koji su vas birali za određene uloge?

- Ja sam žena koja već ima puno godina i zašto bih se ja sada vraćala u prošlost i pričala šta mi se dešavalo kako bi se o tome pisalo. To se dešava svakoj ženi koja je možda malo lepša od neke druge.

Da li postoje neke uloge koje odbijte i koje ne biste igrali ni za kakav honorar?

- Mnoge uloge sam odbijala kao mlada glumica. Moja poruka mladim glumcima da prihvate svaku ulogu. Iz svega će se nešto roditi, ako ništa drugo naučićeš gde ne treba da te bude i šta je loše što ne treba da prihvataš.

Koliko je teško glumcu da glumi, a nešto loše mu se desilo u privatnom životu tog dana i nije mu do toga da stane na scenu?

- Glumac je pomalo i mazohista i sadista i mora biti spreman na to da stane pred publiku, a da oni ne vide tu tvoju brigu i problem koji te izjeda. Ona je platila kartu i došla je da vidi Anastasiju Filipovnu iz Dostojevskog. Nikoga se to ne tiče i ne treba da ga se tiče, on je došao u pozorište da gleda tu predstavu. Ako ta predstava zahteva igru i veselje, nema prava niko da tu pred svima plače i tuguje.

Da li vam se dešavalo nekad da ste u sukobu sa kolegom/koleginicom, a da treba da delite scenu?

- Nije mi se dešavalo što se glume tiče. Svi smo mi ljudi, dešavalo se da se naljutite na nekog zbog neke njegove reakcije. Kad ste na sceni, to ne sme da se vidi. Kažu da su Čkalja i Paja bli užasno netrpeljivi privatno jedno prema drugom, ali to se uopšte ne vidi u "Kamiondžijama" kroz kameru. Toliko su divni i topli i niko ne bi mogao ni da pomisli da se nisu podnosili.

Snežana Savić
foto: Printscreen Youtube

Godina iza nas je bila veoma stresna, na koji način se vi borite sa stresom?

- Radom. Rad je kategorija koja ima najvišu vrednost u smislu datosti i smatram da je to nešto najvrednije što nam je dato. Iz posla, zauzetosti i bilo koje aktivnosti izlaze samo dobre stvari, a iz lenjosti, ležanja i razmišljanja ne izlazi ništa dobro.

Šta biste sebi poželeli u narednoj godini?

- Samo zdravlje sebi i svojim najbližima. Svim ljudima bih poželela jedan lepši i mirniji život.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.