NIJE KOME JE NAMENJENO VEĆ KOME JE SUĐENO! Ceca neke pesme nije dobila iz prve, a onda su postale HIT!
Foto: printscreen

PESME KOJE SU SUDBINA

NIJE KOME JE NAMENJENO VEĆ KOME JE SUĐENO! Ceca neke pesme nije dobila iz prve, a onda su postale HIT!

Nije kome je namenjeno, nego kome je suđeno izreka je koja je u velikoj meri uticala na karijeru najveće balkanske zvezde Svetlane Cece Ražnatović

Objavljeno:

Odluci da Ceca dobije najlepše pesme najviše su kumovali Marina Tucaković i Aleksandar Milić Mili

"Nije kome je namenjeno, nego kome je suđeno" izreka je koja je u velikoj meri uticala na karijeru najveće balkanske zvezde Svetlane Cece Ražnatović.

Tokom višedecenijske karijere, Ceca je otpevala hitova kojima se više i ne zna broj, a malo ko zna da su neke od njenih najlepših pesama prvo ponuđene drugim pevačima.

Ceca
foto: Printscreen

"Kukavicu" i "Idi dok si mlad" odbila Vesna Zmijanac

Pesma “Kukavica”, koju u originalu izvodi Svetlana Ceca Ražnatović urađena je početkom 90-tih godina i dugo je stajala u fioci Marine Tucaković. Pre nego što ju je Ceca snimila, pesma je bila ponuđena brojnim pevačicama koje su je odbile, između ostalih i Vesni Zmijanac.

Međutim, Ceca čim je čula stihove “Kukavice”, dopala joj se, što se ispostavilo kao pun pogodak.

Ceca
foto: printscree

Cecinu pesmu "Idi dok si mlad" gotovo svi znaju i danas se peva sa jednakim žarom kao i pre više od dve decenije kada je snimljena. Ipak, ono što je posebno zanimljivo jeste to da i ta pesma nije u startu bila namenjena njoj, već njenoj koleginici Vesni.

- Vesna Zmijanac je trebalo da snimi pesmu "Idi dok si mlad". Međutim, nije joj se svideo tekst, ali joj se dopala melodija - ispričala je svojevremeno Ceca.

CECA
foto: CECARAŽNATOVIĆ / INSTAGRAM

"Isuse" Oliver nikad nije objavio

Dvadesetčetiri godine nakon objavljivanja pesme "Isuse", otkriveno je da je ova numera, sa albuma “Emotivna luda” iz 1996. godine, bila pesma koju je otpevao Oliver Mandić, ali je nikada nije objavio. Naime, Oliver je krajem 1989. godine snimio tu pesmu, želeći da je objavi na svom albumu, ali je posle mnogo razmišljanja ipak odustao.

U to vreme Marina Tucaković radila je album za Cecu, te je ponudila najpopularnijoj pevačici tog doba da je otpeva. Ceci se odmah dopala i pristala je, a Marina je potom napisala tekst, dok je muziku radio Oliver Mandić.

To je bio Cecin osmi album, a urednik na albumu bio je Kornelije Kovač. Muzički kritičari tog vremena su govorili da Ceca poseduje izuzetno emotivan glas, te ozbiljne tekstove i pesme koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Komentarisali su da je definitivno sazrela i kao žena i kao pevač, što njenoj interpretaciji daje jednu posebnu crtu emotivnog naboja.

"Lepi grome moj" pisana za Maju

Kompozitor i producent Aleksandar Milić Mili ispričao je u večerašnjem vanrednom izdanju emisije “Premijera – Vikend specijal” kakvo iskustvo je imao sa Majom Berović na početku njene karijere.

Naime, Marina Tucaković i Mili radili su sa Majom na njenom prvom albumu “Život uživo”, koji je objavljen 2007. godine, a u isto vreme su radili i na albumu Svetlane Cece Ražnatović “Idelano loša”, koji je izašao godinu dana ranije, pa se desilo da pesma koju je namenio mladoj pevačici na kraju pripadne jednoj od najvećih balkanskih zvezda.

- Maja je želela da uči dok smo bili u studiju. Videlo se da može da napravi karijeru i da ima ogroman potencijal. Na albumu koji sam paralelno radio Ceci već sam imao "Pile", "Ponuđen ko počašćen", "Manta" i onda sam napravio pesmu "Lepi grome moj", ali mi se činilo da se ona ne uklapa u Cecin album. Zato sam radio tu pesmu za Maju, ali kad ju je Marina čula, rekla je "ovo je fantastična melodija, ovo će da zaokruži Cecin album", tako da je na kraju ta pesma otišla Ceci umesto Maji - ispričao je Mili.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.