NAŠA ČUVENA GLUMICA POKUŠALA SAMOUBISTVO, JEDAN ČOVEK JOJ SPASIO ŽIVOT! Htela je da se baci sa hotela, JEZIVO!
Foto: printsceeen

bizarno!

NAŠA ČUVENA GLUMICA POKUŠALA SAMOUBISTVO, JEDAN ČOVEK JOJ SPASIO ŽIVOT! Htela je da se baci sa hotela, JEZIVO!

Kada se pomene ime Mire Banjac niko ne ostaje ravnodušan, čuvena glumica je osvojila publiku svojom harizmom i talentom!

Objavljeno:
foto: Igor Irge

Mira pripada prvoj generaciji glumaca koja je završila Pozorišnu školu u Novom Sadu 1950. godine. Za vreme Drugog svetskog rata bila je godinu dana u Prvoj proleterskoj brigadi.

Detinjstva se nerado seća. Nikada se ne bi vratila u to vreme. Život je nije mazio, ali Mira, nikada nije odustajala. Koračala je kroz život uzdignute glave.

– Ja, u stvari, uopšte i nisam bila dete. Bila sam, eto, neko biće. Drugo, živela sam kod babe. Moj otac je bio Amerikanac. Doveli su ga ovde kad je imao dvadeset i neku godinu. Nije ni znao srpski, oženili su ga mojom majkom koja je bila lepa devojka – prisetila se ranije Mira Banjac, a onda nasatavila da su njeni roditelji živeli svega četiri godine zajedno, a onda se tata vratio za Ameriku, s obećanjem da će poslati njenoj mami papire za nju i malu Miru. Želeo je da i one dođu. Obećanje je ispunio, ali se desilo nešto što će dugo pamtiti.

foto: Prinscreen

– Moji ujaci nisu dali. I tako, mi ne odosmo. Onda je majka otišla u Beograd, gde se zaposlila. Kada su zatvorili granice između Srbije i Hrvatske, ona je ostala u Beogradu, ja u Erdeviku, gde sam i rođena, kod babe i tetke po ocu, koja je takođe došla iz Amerike i slabo govorila srpski. Te dve žene su se strahovito svađale, a ja sam živela u tome i u čežnji za majkom. Zbog njih dve, bake i tetke, nikada nisam naučila engleski – priznaje Mira.

Kada je diplomirala, odmah se udala i to za svoju prvu veliku ljubav, Andreju Jovanovića. Upoznali su se na studijama glume u Novom Sadu. Mira je već u 24. postala majka, rodila je sina Branislava Branu.

Mira Banjac je u jednom kriznom momentu razmišljala da sebi oduzme život.

- Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da dignem ruku na sebe. Morala sam da pozajmljujem novac. Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel 'Metropol', naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole - rekla je Mira Banjac.

- U jednom trenutku pozvao me je Stipe Delić. Kaže hoće da radim veliku glavnu ulogu. Bila je to čuvena Marija, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i procišćenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila! - ne bih-rekla je tada Mira.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/PulsOnline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.