Najveći srpski hitovi nastali su po istinitim pričama! (VIDEO)
Foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

S razlogom su tužni

Najveći srpski hitovi nastali su po istinitim pričama! (VIDEO)

Samoubistvo mlade na venčanju i pogibija zaljubljenog para samo su neke od istinitih priča koje prate najveće hitove naše muzike
Objavljeno:

7. Mađarica

Pesma je imala prvobitan naziv "Opatica", taj tekst je napisao Đole Balašević i dao ga Bregoviću da uradi muziku. Ali Bregović je smatrao da će naslov pesme "Mađarica" biti prikladniji i da će imati bolju prođu kod ljudi koji budu slušali nove pesme Zdravka Čolića.

Đorđe Balašević je poznat kao neko ko dobije koprivnjaču kada mu neko promeni tekst. Toliko se naljutio na Bregovića da mu je poručio da više nikad ne traži neki tekst od njega i da ga zaboravi za sva vemena. Bregović mu se preko novina nekoliko puta javno izvinjavao zbog toga, uz obrazloženje da to nije uradio da bi dirnuo Balaševićevu sujetu.

8. Bacila je sve niz rijeku

Ova pesma govori o velikoj ljubavi legendarnog pevača Davorina Popovića i jedne anonimne devojke iz Sarajeva. Kada su njih dvoje trebalo da se venčaju, ona je abortirala i nestala.

Posle više godina, na jednom koncertu u Švedskoj, Davorinu se navodno učinilo da je ugledao tu devojku. Prekinuo je nastup, sišao sa scene i sišao među publiku. Nažalost, Popović je nije našao i posle je nikada nije video.

9. Tu noć kad si se udavala

U pitanju je jedna od najvećih balada “Prljavog kazališta“. Priča govori da je član ovog benda Jasenko Houra imao devojku, a kada je on išao u vojsku, upitao ju je da li će ga čekati. Ona je odgovorila potvrdno. Međutim, kada se Jasenko vratio iz vojske, grupa je imala svirku zakazanu za jedno venčanje, a to je bilo njeno venčanje.

U drugoj verziji te priče, devojka je ugledala Jasenka i navodno odmah sebi pucala u glavu.

10. "Čiji su ono svatovi"

Pesma Vesne Zmijanac navodno je nastala prema tragediji koja je zadesila jedan par. Mlada, koja je bila u drugom stanju, i mladoženja krenuli su na probu svog venčanja. Nažalost, oni su imali saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli, a pesma je posvećena njima.

(Natalija Atanacković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.