MILE KITIĆ DUGOVAO 100.000 KOJE JE VRATIO S KAMATOM! Sad uživa u penziji od čije cifre vam neće biti dobro
Foto: Dragana Udovičić

puno

MILE KITIĆ DUGOVAO 100.000 KOJE JE VRATIO S KAMATOM! Sad uživa u penziji od čije cifre vam neće biti dobro

Na vreme je mislio o svojoj budućnosti

Objavljeno:

Pevač Mile Kitić vredno radi već više od 40 godina, i čini nam se od svog pevanja sasvim dobro zarađuje. Ipak, pevač je na vreme msilio o svojoj budućnosti te je obezbedio sebe do kraja života, jer po navodima medija, on prima nemačku penziju u iznosu od čak 1.600 evra.

Mile kaže da je više od dve decenije redovno plaćao porez u toj državi, gde je imao i prijavljeno mesto prebivališta. Na tu ideju došao je devedesetih godina, kada je na prostoru Jugoslavije bilo ratno stanje i velika inflacija, pa je morao da se obezbedi za starost.

foto: Dragan Kadić

Kitić je, navodno, porez u Nemačkoj počeo da plaća 1994. jer je jedino tako mogao da dobije radnu vizu za celu Evropu, ne računajući da će jednog dana imati i dodatnu korist od toga. Plaćao je namete paušalno, što je na godišnjem nivou u Nemačkoj oko deset hiljada evra.

Pre nekoliko godina Mile Kitić pričao je o plaćanju poreza, kada je davao iskaz u Poreskoj upravi:

- Ja sam se jednom opekao i od tada vodim računa. Iako nije bila moja greška, devedesetih sam zbog neplaćanja poreza morao da izmirim dug od 100.000 maraka sa kamatom. Inače, sad uredno plaćam porez u Nemačkoj, prema kojoj imam tu obavezu bez obzira na to gde nastupam, jer tamo imam prijavljeno mesto boravka, - rekao je Mile.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.