NARODNI MUZIČAR KOJEG SVI ZNATE POKRADEN: Odneli mu sve što je imao, dok je bio u kući!
Policija trenutno provera snimke kamera postavljene pored puta, Foto: Printscreen/Youtube

SRAMOTA

NARODNI MUZIČAR KOJEG SVI ZNATE POKRADEN: Odneli mu sve što je imao, dok je bio u kući!

Policija trenutno provera snimke kamera postavljene pored puta

Objavljeno:

Kuća čuvenog srpskog harmonikaša Novice Negovanovića u selu Adrani kod Kraljeva tipovana je pre nego što su pljačkaši upali u nju, sumnja policija, pošto su tačno znali da je Negovanović primio honorar ali i gde se nalaze vredni instrumenti koje su odneli.

Policija trenutno provera snimke kamera postavljene pored puta, verujući da će video-zapis pomoći u identifikaciji lopova koji su prošle nedelje upali u Negovanovićevu kuću.

Provalnici su otišli pravo u njegov muzički studio odakle su ukrali harmoniku "dalape", vrednu najmanje 5.000 evra, zlatnu medalju zasluga kojom ga je za Sretenje 2017. odlikovao tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Iz dela kuće gde je supruga gledala televizuju ukrali su pola miliona dinara.

foto: Printscreen/Youtube

- To je novac koji na ime autorskog honorara dobijam od SOKOJ-a, dva puta godišnje. Lopovi su nameravali da ukradu i harmoniku "Baltik" iz 1936. ali nisu uspeli da je spakuju u kutiju pa su je ostavili u studiju - navodi priznati harmonikaš.

Koliko su lopovi bili drski možda najbolje oslikava to da su u kuću upali dok su Negovanović i supruga bili u njoj!

- Opljačkali su nas u nedelju, između dva i tri sata noću. Supruga je gledala televiziju u pritzemlju kuće, a ja sam spavao Deca su bila na spratu. Ona je čula neki šum, i otišla je na sprat da vidi šta se dešava. To što je čula, verovatno je bio lopov koji je upao kroz prozor a zatim saučesnicima otvorio sporedna vrata - kazao je za "Blic" Novica Negovanović.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.