SNEŽANA DAKIĆ NIJE VIŠE MOGLA DA IZDRŽI! Progovorila o velikoj borbi koju vodi sama sa sobom
Foto: Nemanja Nikolić

borba

SNEŽANA DAKIĆ NIJE VIŠE MOGLA DA IZDRŽI! Progovorila o velikoj borbi koju vodi sama sa sobom

Dobro je razmislila o svom životu

Objavljeno:

Voditeljka Snežana Dakić je iskoristila izolaciju zbog pandemije koronavirusa, ne samo da bi sačuvala svoje zdravlje, već i da bi sredila svoj životni prostor, a onda su na red došle i uspomene.

Susret sa samim sobom. To je najveci izazov samoizolacije. Preispitivanje svojih stavova i uverenja, svojih postupaka i izbora. Sta nas je sabotiralo i saplitalo? A sta nam je bilo podsticaj? Borba sa sobom. Prihvatanje ili menjanje sebe. Mislim da je to potrebno i da je dobro sto ne mozete da pobegnete od sebe. I ne treba. Doduse, neki mogu: u fikciju- serije, filmove , knjige. Ali, cak cete i tu naleteti na sebe. Da li je ona mlada sa druge slike (2005.) ocekivala ovakvu slavljenicu sa prve, da li je zbunjena majka sa trece i cetvrte slike (2007.) ocekivala da ce sve biti jos bolje? Pa, nije. A sve je ispalo dobro, uz poteskoce, naravno. Ali , to je zivot. Sta je moglo drugacije? Iskreno, moj pogled na moj zivot je mogao da bude drugaciji: pozitivniji, manje dramatican, sa manje straha i manje emocija....ali, to sam ja: sve i svakoga uzimam za ozbiljno....primam k’srcu. izrazeno odgovorna i Preterano samokriticna. Mozda je to i boljka vaspitanja nas iz generacije X . Ali sad znam gde samu sebe sabotiram i sta je do mene, do mog dozivljaja, a sta je do drugih. Sta je do mojih uverenja, a sta je stvarno. Sada znam i da upravljam EGOM, a sada je to i moderno, dok se ranije mnoge vestine licnog razvoja nisu ni znale ni praktikovale. Zatim, Nije kasno ni da prevrednujemo proslost. Da pogledamo pravim ocima. Bez strasti. Da oprostimo sebi i drugima. Jer nismo umeli bolje. Da pogledamo drugim ocima, data nam je prilika i zrelost. Sreca mnogo zavisi od naseg dozivljaja stvarnosti. . P.s. Glavna vizuelna razlika je u tome sto sada imam 8 kg vise. I nemam siske, Meni se vise svidja ovako. ??? #stayathome #ostanikodkuće #ostanidoma #snezanadakic

Објава коју дели Snezana Dakic (@snezanadakic) дана

Voditeljka je podelila svoje fotografije iz različitih perioda života i objasnila koja je razlika između Snežane pre petnaest godina i ove sada.

- Susret sa samim sobom. To je najveći izazov samoizolacije. Preispitivanje svojih stavova i uverenja, svojih postupaka i izbora. Šta nas je sabotiralo i saplitalo? A šta nam je bilo podsticaj? Borba sa sobom. Prihvatanje ili menjanje sebe. Mislim da je to potrebno i da je dobro sto ne možete da pobegnete od sebe. I ne treba. Doduše, neki mogu: u fikciju- serije, filmove , knjige. Ali, čak ćete i tu naleteti na sebe.

LjUBAV Dan zaljubljenih je prilika da malo razmislimo o svom konceptu ljubavi. Sta nama u ljubavnom odnosu zaista treba? Sta mi zaista hocemo od muskarca, ili od partnera? I moze li nam on to doneti u zivot, ili moramo najpre sami sa sobom da rascistimo,da izvucemo “ispod tepiha”. Najcesce nam treba neko “da nas voli”. I “da ga volimo”. Ali, znajte, ma koliko da vas neko voli i obasipa paznjom, iz vas ce kuljati jos veca glad ako sami sebe niste zaista prihvatili, ako ne verujete da ste vredni ljubavi. Jer u tom slucaju ni jedan dokaz ljubavi nece biti dovoljan i svako ponasanje ce vam biti “sumnjivo”. Sebe morate da gradite same, kroz razlicite odnose: porodicne, prijateljske, poslovne, komsijske....a ne samo kroz partnerski. A to mozete i bez stalne ljubavne veze. A mozete i uz njega. Da razvijate svoju licnost, interesovanja, da uvecavate ljubav prema svemu: muzici, plesu, filmu, deci, cvecu, prijateljima, kulturi.Mozete voleti na mnogo nacina. Nije samo partnerska ljubav-ljubav. Iako moze da upotpuni zivot. Ali ne treba u partneru traziti smisao zivota. Nego u celovitosti svog bica, svih svojih odnosa, interesovanja... Ja se plasim kada neko kaze “ti si meni sve”. To je patologija, vezanost, posesivnost, zamena teza, a ne ljubav. Nemojte prenositi na partnera odgovornost za vas osecaj srece i ispunjenosti. A nemojte ni da mu dajete tu “snagu” u svojim mislima. Nemojte da zavisite od paznje jedne osobe. To nije prirodno, to vas zarobi, to vas izbedaci. Treba vam integritet da biste imali srecnu ljubavnu vezu. Analizirajte i KOMPLEKSE kroz muska razmetanja, kroz vredjanje i ponizavanje drugih da bi sebe uzdigli; kroz nabedjivanja da ste kurva, ali njemu ste svetica, da o vama lose govore, ali on je vas upoznao i prihvata vas,(iako ste losi)...i da samo malo vaseg “bezobrazluka” fali , pa da vas i on, tako velikodusan, pogleda pravim ocima....sve to sluzi da vam slomi veru u sebe, kako biste prihvatili vi njega, nedostojnog, ili ruznog, iskompleksiranog, nevoljenog od sebe i od svoje majke u detinjstvu...zatim, govorice da ga sve zene jure...da bi ga vi cvrsce zgrabili.. Sve su to manipulacije. Gledajte i ocima i srcem. I pravilno rezonujte. Voli vas Sneki

Објава коју дели Snezana Dakic (@snezanadakic) дана

- Da li je ona mlada sa druge slike (2005.) očekivala ovakvu slavljenicu sa prve, da li je zbunjena majka sa treće i četvrte slike (2007.) očekivala da ce sve biti jos bolje? Pa, nije.

- A sve je ispalo dobro, uz poteskoće, naravno. Ali , to je život. Šta je moglo drugačije? Iskreno, moj pogled na moj život je mogao da bude drugačiji: pozitivniji, manje dramatičan, sa manje straha i manje emocija....ali, to sam ja: sve i svakoga uzimam za ozbiljno....primam k’srcu. izrazeno odgovorna i preterano samokritična. Možda je to i boljka vaspitanja nas iz generacije X .

- Ali sad znam gde samu sebe sabotiram i šta je do mene, do mog doživljaja, a šta je do drugih. Šta je do mojih uverenja, a šta je stvarno. Sada znam i da upravljam egom, a sada je to i moderno, dok se ranije mnoge veštine licnog razvoja nisu ni znale ni praktikovale.

Baba-riba Ko ne zeli da se zauvek oseca dobro? Da lepo izgleda i da mu garderoba i obuca lepo stoje? Ko voli da poruzni? Ko ne zeli da se obraduje sebi u ogledalu? Da bismo i u starosti bile privlacne i senzualne potrebno je sledece: 1. Da budemo zdrave, VITKE i bez kostobolje. Znaci: kontrolisana ishrana, pravilan izbor dodataka ishrani ( suplemenata) i dosta kretanja 2. da zadrzimo GIPKOST i elasticnost u pokretima, dakle da se ne krecemo ukoceno. I da sacuvamo misicnu masu, koja sa starenjem jako opada. Znaci- sport ili dnevna gimnastika i preparat koji “podmazuje” i ojacava.Postoje i vezbe za jacanje misica u lezecem i sedecem polozaju, koje mogu da rade i nase mame i bake. 3.Da koliko-toliko zadrzimo tonus i kvalitet KOZE, a puno toga mozemo postici i same: sa kvalitetnim suplementima, samomasazom lica i solidnim kremama i serumima. 4.Da negujemo svoja interesovanja i radoznalost, da bismo imale stav o raznim savremenim pitanjima, umesto da robujemo predrasudama, sto je svojstveno “matorcima”. Vazne smo sebi, jer starost dugo traje, duze nego mladost. Zelimo da zadrzimo kvalitet zivota. Ne zelimo da je provodimo u bolovima i u nemoci. Zelimo da smo lepe, makar same sebi. Zelimo da imamo i lepu kosu, a ne da nam se nacisto stanji i proredi. 5. Pocnite odmah da unosite PEPTIDE i AMINOKISELINE Oni pomazu organizmu da se bori protiv starenja, stimulisu stvaranje kolagena ii regulisu rad nekih hormona. Svaka zena posle 40 godina, a narocito posle 50 moze na sebe da potrosi 100 dinara dnevno za francuski preparat koji i ja pijem , “PEPTAN sadrzi kolagen” od @pharmaidea Piju ga i lekari, farmaceuti, pacijenti sa prelomima kostiju i bolom u zglobovima, zato sto ubrzava zarastanje. Peptan piju sportisti, koji se naprezu i trose svoje telo. I muskarci i zene. Svakodnevnim unosenjem 18 aminokiselina, bioaktivnih peptida i proteina, plus vitamina C ,stimulisemo nase kosti, zglobove i misice da se obnavljaju, da se “podmazuju”, bol nestaje, ostajemo gipki, a pored toga cuvamo i krvne sudove, podmladjujemo kozu. I popravljamo kosu i nokte. Cuvajte se. Ulazite u sebe,neophodni ste sebi @pharmaidea #peptan #peptancollagen #snezanadakic

Објава коју дели Snezana Dakic (@snezanadakic) дана

- Zatim, Nije kasno ni da prevrednujemo prošlost. Da pogledamo pravim očima. Bez strasti. Da oprostimo sebi i drugima. Jer nismo umeli bolje. Da pogledamo drugim očima, data nam je prilika i zrelost.

- NESreca mnogo zavisi od našeg dozivljaja stvarnosti. P.s. Glavna vizuelna razlika je u tome sto sada imam 8 kg vise. I nemam šiske, meni se vise sviđa ovako - napisala je voditeljka u svojoj objavi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.