UMRO ČUVENI GLUMAC IZ KUMA: Pamtićemo ga po čuvenoj ulozi! (VIDEO)
Foto: Printscreen

tuga

UMRO ČUVENI GLUMAC IZ KUMA: Pamtićemo ga po čuvenoj ulozi! (VIDEO)

Nije bio samo glumac već i muzičar

Objavljeno:

Legendarni glumac Deni Ajelo, koji u "Kumu" izgovara čuvenu rečenicu "Majkl Korleone te pozdravlja", preminuo je danas nakon kratke bolesti u 86. godini.

- S velikim žaljenjem obaveštavamo javnost da je suprug, otac, deda, glumac i muzičar, preminuo sinoć nakon kraće bolesti. Porodica u ovom teškom trenutku moli da poštujete njenu privatnost. Detalji o datumu održavanja sahrane biće naknadno objavljeni - stoji u saopštenju glumčevog portparola.

Deni Ajelo je rođen u Njujorku 20. juna 1933. u porodici sa još petoro dece. Denijev otac je bio radnik, a njegova majka bila je krojačica. Kada se nesreća desila sa Denijevom majkom (ona je bila slepa), njen otac je napustio porodicu. Nakon toga, Deni je svog oca osudio zbog takvog izdajničkog čina i pomirio se s njim tek mnogo godina kasnije (1993. godine), iako mu to nije mogao oprostiti u potpunosti.

Od detinjstva, Deni je bio zainteresovan za filmove. Voleo je često da odlazi u bioskop. Kada je budućem glumcu bilo šesnaest godina, odlučio je da ode u američku vojsku, gde je služio tri godine. Nakon što se Ajelo vratio u Njujork i tamo promenio mnogo poslova (od vozača autobusa do izbacivača u noćnom klub), počeo je polako da se okreće glumi.

Denijeva filmska karijera počela je dosta kasno. Prvi film, u kojem se pojavio Ajelo, izašao je 1972. godine.

U većini slučajeva, glumac se pojavljuje u filmovima oslikavajući likove tvrdih policajaca ili radnika, koji su uglavnom okarakterisani čvrstoćom karaktera i negde okrutnošću, kao i vulgarnošću. Često su to likovi, čija je glavna odlika bio smisao za humor i samoironija.

Jedan od uspeha u filmskoj karijeri i najveći proboj za Ajela do tog trenutka, bila je uloga u čuvenom filmu "Bilo jednom u Americi". Tu je igrao ulogu šefa policije. Nakon toga, Ajelo je uspeo da radi sa takvim poznatim rediteljima kao što su Lik Beson, Spajk Li, Vudi Alen. Deni je glumio u Alenovim filmovima Purpurna ruža Kaira, Brodvej Deni Rouz i Dani radija.

Deni Ajelo nije samo glumac, već i muzički izvođač. Objavio je nekoliko ploča.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.