DRAMA U SEVERININOJ PORODICI: Pevačica ne može da govori, Milan OVDVODI Aleksandra dok mu LEKARI SAVETUJU SUPROTNO
Foto: Printscreen

šokovi

DRAMA U SEVERININOJ PORODICI: Pevačica ne može da govori, Milan OVDVODI Aleksandra dok mu LEKARI SAVETUJU SUPROTNO

Sud je presudio u korist Milana Popovića, kom je najvažnije da odvede dete u školu, dok atvokat tvrdi da lekari to osporavaju

Objavljeno: 14:03h

U Severininom domu nastala je velika drama, nakon što joj je sud saopštio da će starateljstvo nad malim Aleksandrom sada imati otac.

foto: Instagram

- Privremena mera stupa na snagu odmah, a žalba ne odlaže izvršenje. Pišemo žalbu, to je ono što možemo da uradimo u ovom trenutku - rekao je Severinin advokat Mate Matić nakon što je sudija Tea Golub jutros donela privremenu meru i presudila da njen sin Aleksandar živi s ocem, srpskim tajkunom Milanom Popovićem, te da otac samostalno brine o zdravlju i obrazovanju deteta, piše Slobodna Dalmacija.

U praksi to znači da Popović u svakom trenutku može da ode po sina rođenog u vezi s popularnom Splićankom, a ona je po zakonu dužna da ga prepusti ocu.

- Bilo bi zastrašujuće da se ide sudskim putem u svrhu, pokušavam da uverim Severinu da prihvati stanje kakvo je sada, da se ne pravi nered oko malog deteta. Vrlo je teško razgovarati sa Severinom sada, sva je u šoku, izvan sebe je. Jednostavno ne može da veruje da se, kao razumna i korektna majka, našla u situaciji u kojoj se prednost daje ocu, što je zapravo prvi put uopšte da je donesena takva odluka - govori Matić karakterišući potez suda kao sudski presedan, te ujedno objašnjava kako je do njega došlo.

foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić

- Odluka se ne temelji na zakonitim postupanjima određenih tela, tako da ćemo odmah pokrenuti sve moguće postupke i podneti krivične prijave protiv svakoga ko je u ovom slučaju nezakonitom radnjom doveo do ovoga. Šta želim da kažem? Staratelj deteta, koju je odredio sud, na pitanje na raspravi kad je zadnji put videla Aleksandra odgovara: "Pre dve godine". Znači nije ga ni videla, apsolutno ništa nije odradila, ali ima svoj stav i daje predlog da se dete poveri ocu. Apsurd. Pokrenućemo apsolutno sve kako bismo ovo sprečili. Drugo, postoji opasnost da bi otac mogao dete odvesti negde izvan Hrvatske. Postoji nekakav pasoš, tako se zove jer je u Srbiji napravljen, za čije ishođenje Severina nikada nije dala saglasnost. Napravićemo sve moguće da priča eventualno ne ode i u tom smeru, ali bojim se da je u ovom trenutku najpametnije dete pustiti, da se sada da tamo... Mislim li da je Severina spremna na to? Nisam siguran, teško je s njom sada razgovarati. Kad malo dođe k sebi, videćemo što ćemo - rekao je advokat Matić.

Pritom je potvrdio i da Milan Popović odvodi dete u školu, iako lekari kažu da ga ne treba voditi tako da se "i na tom frontu vodi rat, a sve na štetu deteta."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.