ŠOKANTNO! ZORICA MARKOVIĆ SE TAJNO UDALA ZA KOLEGU MITRA DOK JE BILA U BRAKU: Nešto kasnije razvela se od  Kemala
Foto: Printscreen

SKANDAL

ŠOKANTNO! ZORICA MARKOVIĆ SE TAJNO UDALA ZA KOLEGU MITRA DOK JE BILA U BRAKU: Nešto kasnije razvela se od Kemala

Ima više od tri decenije otkako su za Markovićku počeli da se vezuju skandali, a prvi u nizu bio je da se, iako je tada bila u braku, venčala sa kolegom

Objavljeno:

Zorica Marković karijeru je počela 1979. godine, ali joj je dugo trebalo da dođe do hit pesme i u narodu postane prepoznatljiva. Taman kad je počela da ostvaruje svoj san i da biva sve popularnija, počele su da se ređaju afere i skandali za njeno ime, što je prati do današnjeg dana. Početkom 1983. godine u medijima je osvanuo naslov "Zorica Marković se u tajnosti udala za Mitra Mirića" i tako je počeo pakao za mladu pevačicu koja nikako nije mogla da dokaže da je u pitanju greška i dezinformacija. U očaju i beznađu oglasila se u jednom poznatom nedeljniku, koji je bio vrlo popularan osamdesetih i ispričala svoju stranu.

- Mlada pevačica Zorica Marković, koja je na svom poslednjem visokotiražnom albumu imala hit "Hajde, dragi, da se zakunemo", morala je tih dana mnogima da objašnjava svoj bračni status.

Nesporazumu, zabludi i nagađanjima doprineli su svesno ili nesvesno mnogi. Najpre je jedan list zbog štamparske greške objavio da se preziva Milosavljević. Posle toga Zorica je počela da dobija pisma u kojima joj obožavaoci prebacuju da "nema smisla što se udala, a o tome ne govori"! Zatim je jedan drugi list objavio da se na telefonske pozive u stanu Mitra Mirića odaziva Zorica Marković i sa osobitim zadovoljstvom predstavlja kao njegova žena. Tu se javila i dilema - nije li ona tajna supruga poznatog pevača.

foto: Printscreen

Najiznenađeniji u ovom slučaju svakako je Kemal Omerhodžić, njen suprug, s kojim je bila u braku šest godina.

- Zbog te lažne informacije imala sam mnogo problema. Sa Mitrom sam ne samo koleginica već i prijatelj, osećam maltene da sam mu sestra. Na prve turneje išla sam sa njim dok nas je vozio moj suprug Kemo. Mi smo ga upoznali sa sadašnjom suprugom Suzanom. Kućni smo prijatelji i često smo odsedali jedni kod drugih, naročito dok još nisam živela u Beogradu, već u Zvorniku. pročitavši tu budalaštinu slatko sam se nasmejala. Međutim kad su počeli da se javljaju Suzanini i moji roditelji i kada su svi znani i neznani počeli da nas zavitlavaju, morali smo da reagujemo. Ne tražim nikakvu materijalnu odštetu, samo zahtevam da se objavi ispravka u istom listu - pisalo je tada u štampi.

foto: Printscreen

Epilog sudskog procesa u kojem je Markovićeva morala da dokaže da nije udata za Mitra Mirića nije nam poznat, ali ono što je samo nekoliko godina kasnije bila glavna tema medija tadašnje Jugoslavije jeste Zoričin razvod od supruga Kemala.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Stars)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.