OVAJ ČOVEK JE UKLETI BALKANSKI UDOVAC: Dve žene su mu poginule, a treću je KRVNIČKI TUKAO! SAD SE AGONIJA NASTAVLJA
Foto: Printscreen

PROKLETSTVO!

OVAJ ČOVEK JE UKLETI BALKANSKI UDOVAC: Dve žene su mu poginule, a treću je KRVNIČKI TUKAO! SAD SE AGONIJA NASTAVLJA

Kao da ga je neko prokleo, a sa njim i sve žene sa kojima je bio. Drama se međutim i dalje nastavlja...

Objavljeno:

Josip Radeljak, u javnosti poznatiji kao Dikan, poznati je hrvatski kontroverzni biznismen. U javnosti je poznat kao vrlo bogat čovek, koji je veliki deo svog bogatstva stekao u Italiji. Uz to, jedan je od najpoznatijih hrvatskih plejboja, a njegovi brakovi s glumicama Enom Begović i voditeljkom Vlatkom Pokos i veza sa takođe poznatom hrvatskom glumicom Dolores Lambašom bili su najintrigantniji medijima.

Naime, njegova druga žena, jedna od najlepših jugoslovenki svih vremena, Ena Begović poginula je u saobraćajnoj nesreći samo mesec dana nakon što se porodila sa njihovom ćerkicom Lanom.

Josip Radeljak Dikan sa fotografijom pokojne Ene Begović
Josip Radeljak Dikan sa fotografijom pokojne Ene Begovićfoto: Printscreen

Dolores Lambaša sa kojom se zabavljao, tragično je nastradala takođe u saobraćajnoj nesreći pre šest godina, a sa Vlatkom Pokos imao je buran brak pun svađa, dok ga je voditeljka optuživala za psihičko i fizičko zlostavljanje. Pričalo se da je Dikan najviše voleo upravo Enu, a da je Vlatku Pokos oženio kako bi nju preboleo.

Lepa Dolores poginula je pre šest godina, samo par meseci nakon što je raskinula sa Dikanom
Lepa Dolores poginula je pre šest godina, samo par meseci nakon što je raskinula sa Dikanom foto: Profimedia

Naime, Vlatka je 2001. godine, kada je imala 31. godinu, započela vezu sa tada 58 - godišnjim Josipom Radeljakom, samo godinu dana nakon što je on ostao bez supruge Ene Begović. Venčali su se, a brak je bio vrlo buran. U svojoj knjizi "Život u raju", koju je izdala 2010. godine, Vlatka je opisala kroz kakve probleme su prolazili.

Ena Begović je bila ljubav njegovg života, brak trajao samo mesec dana
Ena Begović je bila ljubav njegovg života, brak trajao samo mesec danafoto: Printscreen

"Od obožavane žene koja je dobijala crvene ruže i poruke, postala sam deo posluge koja se sa mora vraćala u automobilu sa prtljagom", navela je Vlatka.

U knjizi je otkrila da se sa tadašnjim mužem prvi put vrlo burno posvađala i raskinula nakon večere kod Petra Graše, na kojoj su bili i Ivana Banfić i njen tadašnji suprug. Vlatki je smetalo što je Ivana celo veče Josipu šaputala nešto na uvo, zbog čega je narednog jutra napravila ljubomornu scenu. Na njen ispad, Josip je reagovao nasilno - nekoliko puta ju je udario.

Nakon žestoke svađe, par je raskinuo, ali kasnije su se ipak pomirili. Godine 2007. su se definitivno razveli.

Vlatku Pokos upoznao dok je tugovao za Enom, samo nekoliko meseci posle njene smrti
Vlatku Pokos upoznao dok je tugovao za Enom, samo nekoliko meseci posle njene smrtifoto: Printscreen

Vlatka Pokos potom se preselila u Kanadu, i poslednjih godina se retko oglašavala u medijima, ali je pre izvesnog vremena u jednom intervjuu navela da se iz Hrvatske odselila iz egzistencijalnih razloga, ali i zbog zdravlja.

Voditeljka se međutim pre mesec dana vratila u rodnu Hrvatsku kako bi odradila voditeljski posao na izboru Miss turizma sveta u dvorani Žatika u Poreču. Ona je odlučila da nakon poslovnih obaveza ostane u Hrvatskoj na odmoru, međutim pakao koji je pomislila da je prošla pre mnogo godina, ponovo ju je sačekao.

Idila u njenom životu i u svojoj zemlji koju dugo nije videla, i koje se uželela, kaže nije dugo potrajala te su njen ponos i zadovoljstvo pali u neki drugi plan. Zbog osećaja nezadovoljstva voditeljka se obožavateljima na društvenim mrežama požalila. - Dragi prijatelji, morala sam zatvoriti profil jer doživljavam neprestano zlostavljanje već nekoliko dana, od mog pojavljivanja u Poreču do objave o diplomi. Znam da nisam jedina koja se s tim susreće, mnogi su žrtve anonimnih, isfrustriranih, zlih nakaza koje koriste internet za ovu vrstu iživljavanja - poručila je Vlatka putem svog profila na Instagramu koji je, kako kaže, ponovno zatvorila za javnost.

Vlatka Pokos
Vlatka Pokosfoto: Printscreen

Nekadašnja pevačica dodala je i kako zna ko je zlostavlja pa mu je poručila:

- Prepoznajem njegov "rukopis". Nije lako biti star, ljigav, prezren, razotkriven i ostavljen od svih. Na njegovom mestu ne bih bila mirna pre smrti, koja se neminovno približava (svima nama), nakon života punog zla i mržnje prema svemu dobrom, a osobito lepim i snažnim ženama koje se ne mogu pokoriti ni kupiti - kazala je ona, a više je nego jasno da se ovaj njen status odnosio upravo na crnog udovca, i njenog bivšeg supruga Josipa Radeljaka Dikana.

Vlatka Pokos, rasplakala se u emisiji dok je pričala o braku sa Dikanom
Vlatka Pokos, rasplakala se u emisiji dok je pričala o braku sa Dikanomfoto: Printscreen

DIKANOVA BIOGRAFIJA I TRAGIČNE SUDBINE ŽENA SA KOJIMA JE BIO

Josip Radeljak je detinjstvo i mladost proveo u Splitu. Imao je samo jedanaest meseci kada mu je poginuo otac koji je tada imao samo 24 godine. Deset godina kasnije, njegova majka Gjermina se ponovo udala za čoveka, kako Dikan ističe, koji mu je bio poput oca.

Ističe kako se u Splitu lepo živelo. 60-ih godina, Dikan je pokrenuo i još dugo godina vodio svoj bend Batale. Batale je bio jedan od prvih bendova u Splitu. Dikan je pokrenuo još jedan bend, koji je nastupao prema potrebama, a zvao se Mlade Batale. Za taj novi bend bio je zadužen njegov polubrat Željko koji je preko njega upravljao bendom. Kasnije je bend Mlade Batale promenio naziv u Magazin.

Malo nakon toga, Dikan je otvorio i noćni klub “Semafor” čiji su kumovi na otvorenju bili Gabi Novak i Arsen Dedić. U to vreme “Semafor” je glasio kao jedan od najprestižnijih klubova u Splitu.

Jednom prilikom Dikan se odlučio odazvati pozivu fratara i nastupiti u crkvi gde je na nedeljnoj misi u crkvi sv. Dominika održao koncert. No, nakon toga pozvali su ga iz Komiteta te su mu zapretili da će ga izbaciti s fakulteta i oduzeti mu pasoš ako nastavi da ide u crkvu. Tada je odlučio da napusti Split, a brigo oko vođenja noćnog kluba “Semafor” prepustio je bratu Željanu. Nakon toga, Željan je, kako Dikan navodi, sve prepisao na sebe, od “Semafora”, do obiteljske kuće i nasljeđa u Supetru. S godinama su uslijedile tužbe, a Dikan se i dalje nada da će jednoga dana “Semafor” pripasti njemu.

Dikan je u Rim došao kada je tamo već živela njegova prva buduća supruga Desanka Beba Lončar. Beba je tada bila jedna od najpoznatijih glumica u Jugoslaviji. Sa samo 16 godina Bebu su proglasili seks simbolom. Mladi par se ubrzo venčao i nakon toga uživao u bračnom životu često putujući. Nakon deset godina Dikan i Beba dobili su sina Lea. Brak nije potrajao i par se rastao krajem 80-ih godina kada je Leo imao pet godina. Razvod i roditeljstvo nad Leom završeni su 1994. godine, a Leo je ostao a živi sa ocem. Dikan je navodno tada ucenio Bebu, ako mu ne ostavi sina, da će ga lišiti kompletnog nasledstva kad postane punoletan. Leo se školovao u Engleskoj, ekonomiju je magistrirao na LSE-u.

Dikan se u junu 2000. godine ponovo oženio i to za poznatu hrvatsku glumicu Enu Begović nakon desetogodišnje veze koju su vešto skrivali. Venčanje je održano u njegovom stanu na Cvetnom trgu.

Prvog jula 2000. godine dobili su i ćerku Lanu. Malena Lana imala je samo 45 dana kada je Ena Begović poginula u saobraćajnoj nesreći.

Naime, 15.avgusta 2000. godine bračni par Radeljak, njihova jednomesečna ćerka Lana, Enina majka Tereza Begović i Leo Radeljak uputili su se autom na ručak kod Radeljakove prijateljice Bosiljke Vidović. Automobilom je upravljao Radeljakov sin Leo koji je nakon nekog vremena izašao iz auta zbog neiskustva i odlučio da zameni mesto sa svojim ocem Josipom Radeljakom. Tada je terenac počeo da klizi, pa se survao u provaliju. Ena Begović je poginula zadobivši frakturu lobanje dok su ostali preživeli nesreću. Suđenje je trajalo do 2007. godine kada je Leo Radeljak oslobođen krivice, a uzrok nesreće bio je neispravan menjač automobila. Dikan je tada nastavio da živi sam sa svojom malenom ćerkicom Lanom.

Dikan se u januar 2006. godine na karipskim ostrvima Turks i Caicos oženio za Vlatku Pokos koju je upoznao u fazi tugovanja za drugom suprugom Enom Begović. Par se upoznao 2001. godine, a iako su u početku tajili vezu, često su bili viđani u šetnjama Zagrebom. Vlatka se ubrzo preselila u Dikanov stan na Cvetnom trgu i brinula se o njegovoj ćerkici Lani. 2004. godine par se verio, ali brak nije potrajao i par se rastao 2007. godine nakon burnih svađa koje su bile praćene od strane medija.

31.7.2009. godine Dikan je upoznao glumicu Dolores Lambašu koja mu je prva prišla. Dolores se uselila kod Dikana u stan na Cvetnom trgu, a veza je potrajala do januara 2013. godine kada su prekinuli. U oktobru 2013. godine Dolores je poginula u saobraćajnoj nesreći što je Dikana jako potreslo.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.