BRAĆA ĐOGANI ODRASLA U BEDI I SIROMAŠTVU: Komšije ih HVALE na sva usta, a brat od ujaka POZELENEO OD BESA zbog njih
Đole i Gagi su odrasli u bedi, Foto: Damir Dervišagić

PREKO TRNJA DO ZVEZDA

BRAĆA ĐOGANI ODRASLA U BEDI I SIROMAŠTVU: Komšije ih HVALE na sva usta, a brat od ujaka POZELENEO OD BESA zbog njih

Porodica Đogani imala je težak život

Objavljeno:

Ðole i Gagi Ðogani odrasli su u bedi i siromaštvu u trošnoj kući u romskom delu beogradskog Mirijeva.

foto: Sonja Spasić

Ekipa Starsa posetila je mesto gde je bila njihova rodna kuća. Ona je pre nekoliko godina srušena i tu sada živi ujak s porodicom. Do nje nas je odveo Ðoletov drug iz osnovne škole, koji za popularnog densera ima samo reči hvale.

- Ðole je moj drug. Išli smo zajedno u školu. Na pravom ste mestu. U ovoj ulici je živeo Ðole s roditeljima, majkom, braćom i sestrama. Sada je ovde i dobra kuća u odnosu na to kakva je bila kad su Ðole i Gagi živeli tu. Hvala bogu, moj drug je uspeo, probio se, obišao svet i nemaština i teški dani su iza njega - kaže Ðoletov drug, koji i pored našeg insistiranja nije želeo da se predstavi, ali se rado slikao.

foto: Sonja Spasić

On nas je odveo do kuće u kojoj danas žive Ðoganijev ujak Šaban i njegov sin. Nakon što smo se predstavili, počeo je da s ponosom priča o Ðoletu i njegovom mlađem bratu.

- To su divni momci. Ovde su živeli. Ali to je bilo davno. Beda jeste bila, ali su postali pošteni ljudi - rekao je Ðoletov ujak, koga je prekinuo nevaspitani sin.

- Šabane, ajde ulazi unutra - drsko je naredio on.

- Pa došla gospođa. Hoće lepo da napiše. Hoću da kažem kako je bilo - pokušao je da objasni Šaban.

foto: Sonja Spasić

Međutim, on je postao agresivan.

- Ma ne zanima te, neka ide tamo gde treba. Nemojte da napravim ludnicu. Nemojte nikoga da ometam, ajde tražite druge, ovde ne žive ti koje tražite. Došli ste na pogrešnu adresu - urlao je Ðoletov brat od ujaka.

foto: Sonja Spasić

Iako smo pokušali u više navrata da ga urazumimo, nije vredelo. On je sve više divljao.

- Ovde ne žive Ðogani, ajde razlaz. Nemojte da napravim problem. Marš u pi*ku materinu - vikao je on toliko da je ceo kimšiluk izašao iz kuća da vidi šta se dešava.

foto: Sonja Spasić

Ðoletov drug je zamolio da krenemo da ne bi došlo do incidenta, i niz ulicu nam je otkrio sve o Ðoletovom detinjstvu.

- Ðole se oduvek razlikovao. Imao je specifične pokrete, tako su ga i zapazili. Otišao je odavde kad je napunio 14 godina, a Gagi je tada još bio dete. Dobili su stan i tada im je krenuo bolji život. Jako mi je drago. I ne samo to. Ðole nikad nije zaboravio svoj kraj. On se ne stidi svog porekla. Dovodio je decu da vide gde je živeo. Oduvek je bio dobar dečko. Fin, miran, vaspitan. Stvarno ne mogu da kažem nijednu lošu reč. Jako mi je drago što je uspeo. Cela njegova porodica je dobra. Niko ovde neće reći nijednu lošu reč ni za Gagija ni za Ðoleta jer su zaista bili dobri i nema razloga da kažemo nešto što nije. I dalje im želim svu sreću jer se trude i neka rade i uživaju - završio je Ðoletov prijatelj iz detinjstva.

Bonus video

ONA SE NIJE ODVAJALA OD DIVNE KAD SE RAZBOLELA, BILA JE UZ NJU I KAD JE UMRLA: Sestra Divne Karleše oglasila se prvi put posle sestrine smrti i potresni video će vam slomiti i NAJTVRĐA SRCA

(Espreso.co.rs/ Kurir Stars)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.