ODRASTALA JE U BEDI I NIKAD NEĆE ZABORAVITI OČEV ŠAMAR: Život naše pevačice obeležila je VELIKA TRAGEDIJA!
Stoja je miljenica srpske estrade, Foto: Printscreen

TEŽAK ŽIVOTNI PUT

ODRASTALA JE U BEDI I NIKAD NEĆE ZABORAVITI OČEV ŠAMAR: Život naše pevačice obeležila je VELIKA TRAGEDIJA!

Od lepih uspomena iz detinjstva koje pamti je i očeva pesma koja se čula iz dvorišta kada nešto radi ili sedi sa društvom

Objavljeno:

Pevačica Stojanka Novaković Stoja rođena je u selu Perlez u okolini Zrenjanina, a odrastala je sa mlađim bratom. Kako je više puta ispričala, imala je zdravo i lepo detinjstvo, a roditelji su joj bili strogi, pa se uvek znao red: kada se uči, kada se igra, a kada se pomaže u kući.

foto: Daktilo

Kako je Stoja istakla u jednom intervjuu, tokom odrastanja je bila nestašna i tvrdoglava, ali i očeva miljenica. Međutim, ono što nikad nije zaboravila jeste očev šamar. To se desilo kada je bez dopuštenja roditelja otišla u park sa drugarima. Svirala se gitara i pevalo se, a onda je zapalila i prvu cigaretu. Tada su naišli njeni mama i tata koji su je videli sa cigaretom, a otac joj je pred svima udario šamar i odveo je kući.

foto: Daktilo

Folkerka se potom prisetila da ju je od batina spasila baka, očeva majka, koja nije mogla da veruje da je njena mezimica zapalila cigaretu.

Od lepih uspomena iz detinjstva koje pamti je i očeva pesma koja se čula iz dvorišta kada nešto radi ili sedi sa društvom. On je pevao sevdalinke, a premda je u tom periodu ona slušala zabavnu muziku svidelo joj se to što čuje. Cela porodica joj je bila muzikalna.

foto: Printscreen

U 16. godini se udala, a u 17. rodila sina Milana. Dve godine kasnije njen suprug je poginuo u saobraćajnoj nesreći, a Stoja i njen sin morali su da napuste porodičnu kuću, te je ona ostala sama na ulici sa sinom. Stanovala je kod drugarice koja je brinula o malom Milanu dok je Stoja nastupala.

Postepeno je njen bend Cipiripi počeo da dobija ponude za nastupe van njihovog sela. Svirali su u kafanama, restoranima i diskotekama, te zabavljali goste na ispraćajima i svadbama, a Stojina popularnost je rasla. Kako kaže, najbolji prijatelji u životu su joj bili roditelji, a danas je to njen sin. 2003. godine je u domu svog prijatelja upoznala arhitektu Igora Jovanovića. Sledeće godine su počeli da se zabavljaju, a venčali su se 1. novembra 2009. godine.

Bonus video

JELENA KARLEUŠA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.