SRBIJA NIJE BILA POŠTENA PREMA HRVATSKOJ! Hrvatski muzičar poslao SNAŽNU poruku srpskim pevačima zbog SAŠE MATIĆA
Matko Jelavić, Foto: Printscreen

pevajte majko stara

SRBIJA NIJE BILA POŠTENA PREMA HRVATSKOJ! Hrvatski muzičar poslao SNAŽNU poruku srpskim pevačima zbog SAŠE MATIĆA

Matko Jelavić komentarisao je koncerte Saše Matića u Zagrebu

Objavljeno:

Ne stišavaju se reakcije na koncert Saše Matića u Zagrebu. Saša Matić je dva dana zaredom napunio zagrebačku arenu i napravio nešto što je mnogim hrvatskim muzičarima još uvek nedosanjani san. Na nastupe folk pevača na svom Facebooku osvrnuo se i splitski muzičar Matko Jelavić.

- Saša Matić u Areni Zagreb, dva puta pred 27 000 posetilaca ukupno. Da je slučajno Saša Matić radio svoju muziku u Hrvatskoj, njegove pesme bi bile marginalizovane, cenzurisane i uništene. Hrvatska to brani svojoj publici. Pa se onda ta ista publika koja obožava "laku" muziku snalazi i traži. Bilo otkuda iz sveta, a ponajpre iz okolnih država gde razume tekst. Tu nema politike! Ljudi znaju što hoće slušati. Hoće i moju 'Majko stara' na tim koncertima, itekako! - napomenuo je Jelavić koji ne krije da ga žalosti ovakav stav prema muzici.

foto: Promo

- Žao mi je moje Hrvatske! Žao mi je što je lakoverno uništila sopstvenu temeljnu - zabavnu muziku. Sad smo ovisni o uvoznim notama- smatra Jelavić.

Svoju tezu potkrepio je i sopstvenim iskustvom s kraja osamdesetih godina.

- Da vam ispričam činjenice. 1988. godine nakon pobede na tada velikom splitskom festivalu, otišao sam na TV Zagreb i molio ih za reklamu moje prve, pobedničke pesme. Nisam dobio ništa! Produžio sam do TV Beograd, pitao tri ili četiri, a dobio preko dvadeset važnih emisija. Kasnije su tek prihvatile ostale TV i tako je nastao najveći hrvatski hit. Biću pošten. Iako Srbija prema Hrvatskoj nije. Dakle, srpske kolege pevači - pevajte MAJKO STARA ako to želite! I zahvalite svojoj nacionalnoj televiziji. Ionako je vaša muzika apsolutno dominantna kod nas. Pa nek se nađe i nešto hrvatskog - zaključio je Jelavić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.