NAGNJEČENJE MOZGA, POLOMLJENA VILICA, PROBUŠENA PLUĆA: Šta je sve povredio Darko Lazić i koliko mu je život ugrožen
Sve povrede Darka Lazića, Foto: Damir Dervišagić, Ilustracija/Espreso.co.rs

Rekonstrukcija

NAGNJEČENJE MOZGA, POLOMLJENA VILICA, PROBUŠENA PLUĆA: Šta je sve povredio Darko Lazić i koliko mu je život ugrožen

Pevač Darko Lazić juče je u ranim jutarnjim satima doživeo stravičnu saobraćajnu nesreću, kad je njegov automobil marke BMW sleteo s puta i prevrnuo se na krov

Objavljeno: 17:04h

Darko Lazić je i dalje u teškom stanju i životno je ugrožen, a ovako izgleda redosled događaja proteklih 30 sati njegove najveće životne borbe.

Nekoliko sati pre nesreće

U noći između 22. i 23. oktobra Darko izlazi u prvod s društvom, o čemu svedoči i video koji je šerovao na svoj Instagram profil, podelivši atmosferu iz restorana.

- Društvo se ujutru razišlo, pa je i Darko krenuo kući, ali sam ga odgovorio od te ideje. Rekao mu: "Nećeš sada ići kući, zajedno spavamo kod mene pa ujutru kad ustanemo i doručkujemo, onda se razilazimo". Pristao je i otišli smo u sobu i legli" - posvedočio je njegov prijatelj Duško Pantić, koji je kobne noći bio s Darkom.

Posle nekog vremena, priča Pantić, Laziću je zvonio telefon.

- Ja sam tada spavao, ali sam kroz san čuo da mu zvoni telefon i da priča. Nastavio sam da spavam, a on je otišao. Devojka sa recepcije mi je kasnije rekla da je izašao u pola osam iz hotela - objasnio je Duško.

23. oktobar, oko 08:45 ujutru

Na putu ka kući, ka Brestaču, Darko sleće s puta, i prevrće se na krov.

Sat vremena kasnije, vest o stravičnoj nesreći dolazi do medija.

Prema prvim informacijama, njega su iz potpuno smrskanog automobila izvukli vatrogasci, a on je hitno prebačen u KBC Zemun. Pevač nije koristio sigurnosni pojas, a njegova krv je poslata na analizu i kako bi se utvrdilo da li je vozio pod uticajem alkohola.

Ubrzo potom stižu prve fotografije udesa. Scena s lica mesta je stravična. Kola su nasred njive, prevrnuta na krov, skroz uništena. Po njivi su bili rasuti delovi automobila, gepek automobila je odleteo, kao i čitavi farovi.

foto: Čitalac Kurira

- Stopirao sam da se prevezem do kuće i tada je naišao BMW. Nije mi stao, već je velikom brzinom prošao pored mene. Posle toga, čuo sam lomljavu. Kasnije sam video prevrnuti auto. Sreća da nije stao da me poveze, možda bi me ubio - posvedočila je jedna meštanka Brestača, koja je u trenutku kad je Darko proletao kolima, stopirala, u nadi da će je neko povesti.

Komšije su takođe posvedočile da im nije čudno što je Darko doživeo saobraćajku.

foto: Čitalac Kurira

- Ne znam kako je došlo do nesreće. Moguće da je zaspao, imali smo naporan vikend. Policija istražuje šta se desilo - rekao je Darkov menadžer Miljan Vračević, koji je već u ranim jutarnjim satima stigao u KBC Zemun.

23.10.2018. 10:17h

U bolnicu stižu Darkovi roditelji.

- Potresli smo se, baš. Krenuli smo u bolnicu. Još ne znamo sve detalje. Samo se nadamo da je sve u redu. To nam je najvažnije - uznemireno je rekla Darkova mama Branka novinarima.

Otac i brat su stiglu u KBC Zemun i traže da vide Darka, koji, prema nezvaničnim saznanjima, pevač ima povredu glave, polomljenu butnu kost, rebra i priča nepovezano.

23.10.2018. 10:30h

Prema prvim nezvaničnim saznanjima, Lazić je zadobio povrede glave, prelom butne kosti, prelom rebara i smešten je na odeljenje intezivne nege, dok ne stignu ostali nalazi.

Ispred Zemunske bolnice dosli su njegovu najbliži, otac Milan, brat Dragan i pevačeva verenica Marina. Pošto su pričali s lekarom koji im je objasnio da je Darko bio na snimanju i da je na intenzivnoj nezi, porodica je želela da ga vidi, ali im je medicinsko osoblje reklo da je to trenutno nemoguće.

Povrede Darka Lazića
Povrede Darka Lazićafoto: Damir Dervišagić, Ilustracija/Espreso.co.rs

Porodica moli da ih puste kod Darka, a brat pokušava da nađe vezu da uđu i vide ga.

"Ne znam ništa, ne znam kako mi je dete",kroz suze je rekao otac. U bolnicu je stigla i policija, koja razgovara sa Darkovim roditeljima.

23.10.2018. 10:58h

- Darko Lazić je u teškom stanju, životno je ugrožen i to je sve što mogu da kažem - kaže dr Stojanović.

Pevač je prvo odveden na operaciju, ali lekari nisu smeli da ga operišu jer ne znaju da li ima unutrašnje krvarenje. Lekari su pevaču navodno namestili polomljenu butnu kost, na aparatima je za disanje i u veštačkoj komi. Lekari KBC Zemun zakalazli su hitan konzilijum. Posle višesatnih konsultacija, konzilijum je odlučio da se operacija odloži.

Darko ima i hematom na glavi i intubiran je. Pevaču su, prema nezvaničnim informacijama, polomljena rebra, noga, pukla mu je budna kost...

24.10.2018. 12:33h

Nakon raznih spekulacija o zdravstvenom stanju pevača, oglašava se i direktor KBC Zemun:

- On je i dalje u jako teškom stanju, životno je ugrožen. Ima politraumu s multiorganskim povredama. Svaka od tih povreda je teška - kaže Stojanović za naš portal, uz napomenu da je u ovoj situaciji sumanuto pričati o "stabilnom" stanju.

24.10.2018. 13:06h

Analizom krvi, koja mu je uzeta posle saobraćajke, utvrđeno je da je imao 1,39 promila alkohola u krvi, to je pokazala prva analiza krvi. Druga analiza krvi, koja je urađena sat vremena posle, pokazala je da je imao 1,30 promila. 24.10.2018. 13:44h

Darko Lazić na rendgenu, gde lekari proveravaju da li su polomljena rebra probušila pluća.

Mnoge Darkove kolege pevači pojavili us se danas ispred bolnice u Zemunu. želeli su da ga vide, ali im je na žalost to bilo onemogućeno, jer Darko trenutno ne može da prima posete. Pored roditelja, brata i bivše supruge Ane Sević, niko drugi ne može da uđe na odeljenje intenzivne nege.

Bonus video:

KUMA DARKA LAZIĆA U SUZAMA: Iz Beča stigla čim je čula za stravičnu nesreću


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.