ZAŠTO SE NIKO NIKAD NIJE OVO ZAPITAO? Strašna pozadina serije BELA LAĐA iz koje su glumci nestajali preko noći! (VIDEO)
Foto: Printscreen

konačno isplivalo na videlo

ZAŠTO SE NIKO NIKAD NIJE OVO ZAPITAO? Strašna pozadina serije BELA LAĐA iz koje su glumci nestajali preko noći! (VIDEO)

Seriju "Bela lađa" je RTS počeo da emituje 17. decembra 2006. godine, a njeno emitovanje je posle 6 serijala okončano jubilarnom devedesetom epizodom 1. aprila 2012.

Objavljeno:
  • 64

"Bela lađa" je indirektni nastavak filmskog hit serijala "Tesna koža", s tim što je ulogu Dimitrija Pantića, umesto Nikole Simića preuzeo Petar Kralj. U ulozi Pantićevog najvećeg protivnika Srećka Šojića, našao se, kao i u filmskom serijalu, Milan Lane Gutović.

Takođe, razlika je i ta što glavni akter nije Pantić, već Šojić. On je biznismen i predsednik Stranke zdravog razuma koju finansira Šojićev rođak po babi, Tihomir Stojković "Tika Špic" (Predrag Smiljković).

Njegov zamenik u stranci je Panjković (Dragan Vujić), a njegov večiti protivnik je Hadži-Zdravković (Predrag Ejdus), predsednik stranke „Demokratska renesansa“.

Porodicu Pantić čine pored Dimitrija, žena Persida (Ljiljana Dragutinović), sinovi Marinko (Milenko Zablaćanski) i Blaško (Nenad Jezdić), i kćerka Mirjana (Mirjana Mina Lazarević). Marinko je razveden, dok je Mira pred ivicom razvoda jer se preselila da živi kod Pantića.

Međutim, niko se nikad nije zapitao zašto je u ovoj postavci došlo do ozbiljnih izmena tokom same serije. Za vreme snimanja drugog ciklusa, tragično je poginuo glumac Milenko Zablaćanski, pa se njegov lik Pavić preselio u Beč.

Gotovo istovremeno, zbog povlačenja Cece Bojković, iz serije je povučen lik Jasmine Pantelić. Nekoliko sporednih likova isključeno je iz radnje pre petog ciklusa (Dragan Jovanović i Dubravka Mijatović su se povukli iz serije - interesantno je da su to isto uradili i tokom produkcije "Srećnih ljudi“).

Ipak, najozbiljnije promene su se dogodile pred snimanje šestog ciklusa, kada su morale da budu uklonjene obe glavne uloge. Naime, 10. novembra 2011. godine, preminuo je Petar Kralj, a zbog velikog značaja, njegov lik je i dalje uz velika ograničenja bio prisutan u seriji (bez dijaloga i prikazivanja lica), ali je potom preseljen u bolnicu.

Odmah potom, seriju je napustio i Milan Lane Gutović jer producenti nisu hteli da mu isplate honorar od 7.000 evra po epizodi, koliko je tražio, pa je njegovog lika scenarista poslao u zatvor..

Bonus video

ISPRIČAO JE VIC I USPEO SAM SEBE DA NASMEJE DO SUZA: Andrija Milošević ponovo izigravao komičara!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media