DA LI JE MOGUĆE DA JE OVAJ GLUMAC BRAT NIKOLE SIMIĆA? Za njegovu PREVARU godinama se NIJE ZNALO, ovo su detalji
Nikola Simić, Foto: Dragan Kadić

evo o čemu se radi

DA LI JE MOGUĆE DA JE OVAJ GLUMAC BRAT NIKOLE SIMIĆA? Za njegovu PREVARU godinama se NIJE ZNALO, ovo su detalji

Tek pred smrt, stariji brat i čuveni glumac priznao svoju malu prevaru Nikoli Simiću, zahvaljujući kojoj je on izgradio veliku glumačku karijeru

Objavljeno:

Nikola Simić bio je jedan od najcenjenijih glumaca u istoriji filma, televizije i pozorišta na našim prostorima.

Rastao je u skromnoj, pekarskoj porodici, a nakon što je završio osnovnu školu, upisao je Petu beogradsku gimnaziju, gde je bio deo dramske sekcije.

Oduvek je Nikola Simić bio nadaren za umetnost, a malo je poznato da je najpre želeo da postane slikar. Na to da ipak postane glumac uticao je njegov brat, inače i sam poznati jugoslovenski i srpski glumac Slavko Simić.

Deset godina stariji Slavko počeo je karijeru na sceni novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, a potom je prešao u Jugoslovensko dramsko pozorište.

Bio je predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije od 1968. do 1973. godine, dobio je niz prestižnih priznanja među kojima su Vukova nagrada, Zlata kolajna, Ćuran, Zlatni lovor vijenac... Zabeležio je veliki broj uloga i u filmovima i serijama, a poslednji put smo ga gledali u ostvarenju "Siroti mali hrčki".

Brat glumca Nikole Simića
Brat glumca Nikole Simićafoto: prentscreen/youtube/Otvorena Vrata

Kako je brat "gurnuo" Nikolu Simića u glumu?

Prema rečima glumca, on je najpre konkurisao za srednju umetničku školu, a iako je primljen, brat mu je javio da je odbijen jer nije želeo da mu se Nikola pridruži u Novom Sadu.

– U nižim razredima gimnazije sam lepo slikao, pa sam, u vreme kad je moj brat Slavko bio glumac i profesor glume u Novom Sadu, u istom gradu polagao prijemni ispit za srednju umetničku školu. Ali, on mi je javio da prijemni nisam položio, pa sam završio Akademiju za glumu. Međutim, pre deset godina sam saznao pravu istinu – ispričao je Nikola Simić svojevremeno.

– Slavko mi je pred kraj života, ničim izazvan, preneo pozdrav neke žene koja žali što nisam pošao u umetničku školu, kad sam već "položio prijemni ispit"... Ništa nisam pitao Slavka, a sve sam razumeo. On je u vreme boravka u Novom Sadu živeo sam. Ja bih mu tu bio samo smetnja. Zato mi je, nesvesno, javio da nisam položio prijemni i tako me iz slikarstva uveo u glumu – prisetio se legendarni glumac.

Slavko Simić preminuo je u Beogradu 2007. godine, a Nikola 2014. Obojica su sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy/T.S.R/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.