KAKAV KRALJ OD ČOVEKA! Lazanja ODBIO NOVAC HRVATSKE VLADE, pa izneo MOLBU: Ovo je POTEZ DECENIJE, BRAVO DEČKO
Foto: Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

SVAKA ČAST

KAKAV KRALJ OD ČOVEKA! Lazanja ODBIO NOVAC HRVATSKE VLADE, pa izneo MOLBU: Ovo je POTEZ DECENIJE, BRAVO DEČKO

Premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio je na današnjoj sednici tehničke vlade da će novčano nagraditi Marka Purišića

Objavljeno: 12:32h

Bejbi Lazanja se nakon odluke hrvatske vlade da mu uruči nagradu od 50.000 evra zbog osvojenog drugog mesta na Evroviziji oglasio na Instagramu, te poručio da novac neće prihvatiti, već se preusmeriti onima kojima je potrebniji.

"Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 evra. Ipak, taj novac ja ne mogu da prihvatim. Mogao bih da navedem mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više pomoći", počeo je Lazanja, te nastavio:

"Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje, te ime hrvatske vlade donira 25.000 evra Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'. Dalje, ostalih 25.000 evra voleo bih da doniram Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju matičnih ćelija KBC Zagreb. Hvala", napisao je Marko Purišić, poznatiji kao Bejbi Lazanja.

Objava Bejbi Lazanje
Objava Bejbi Lazanjefoto: PRINTSCREEN INSTAGRAM

Podsetimo, premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio je na današnjoj sednici tehničke vlade da će novčano nagraditi Marka Purišića, poznatijeg kao Bejbi Lazanja, za njegov uspeh i osvojeno drugo mesto na ovogodišnjoj Evroviziji.

"Čestitka na fascinantnom uspehu Marku Purišiću. Ukupno je bio na drugom mestu, to je najveći uspeh nezavisne Hrvatske. Ovo je fascinantan uspeh, zahvaljujemo i Gradu Zagrebu na predivnom dočeku. I, naravno, u njegovom Umagu... Želimo mu puno uspeha u daljoj karijeri", rekao je Plenković.

Pobednici Erovizije od EBU-a ne dobijaju novac za svoj uspeh.

Novčana nagrada ne postoji niti je ikad postojala. Izvođač pobedu na Evroviziji dalje koristi u komercijalne svrhe, rastu mu cene nastupa i slušanost u celom svetu, ali od EBU-a ne dobija nijedan dinar. Pobednik Evrovizije nagradu može da dobije eventualno od vlade, predsednika ili neke institucije u svom rodnom gradu.

Iako nije pobedio, Lazanjin uspeh na Evroviziji, najbolji od samostalnosti Hrvatske, ipak je nagrađen.

Bonus video:

03:14

SVI SU ZNALI DA JE EVROVIZIJA 2006. NAMEŠTENA! Danijel Alibabić tvrdi: To je u stvari bilo takmičenje između dve televizije

(Espreso/Kurir.rs/ L. S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.