LEČIĆ ODBIO HONORAR PREDVIĐEN ZA ULOGU KOJU NEĆE IGRATI? DETALJI TUŽBE PROTIV HRABRE ANĐELE: Evo šta TRAŽI
Branislav Lečić, Anđela Jovanović, Foto: © ATA Images

"radio mileva"

LEČIĆ ODBIO HONORAR PREDVIĐEN ZA ULOGU KOJU NEĆE IGRATI? DETALJI TUŽBE PROTIV HRABRE ANĐELE: Evo šta TRAŽI

Glumcu producenti hteli da odmah isplate ceo honorar, a on odbio i zbog čega

Objavljeno:

Bivši ministar kulture i glumac Branislav Lečić tužio je za povredu časti i ugleda koleginicu Anđelu Jovanović, koja je odbila da igra s njim u seriji "Radio Mileva", nakon čega je njegov angažman otkazan.

Njih dvoje srešće se sutra na prvom pripremnom ročištu, a on od nje potražuje da mu isplati iznos od 300.000 dinara.

Producent serije "Radio Mileva", kako piše Kurir, ponudio je da Branislavu Lečiću isplati honorar predviđen za tu epizodu. Međutim, dramski umetnik je odbio. On je zahtevao izvinjenje od koleginice.

 Glumcu producenti hteli da odmah isplate ceo honorar, a on odbio i zbog čega
Glumcu producenti hteli da odmah isplate ceo honorar, a on odbio i zbog čegafoto: Zoran Jevtić, Petar Aleksić

Otkaz

U tužbi navodi se da "kad je tužena Anđela Jovanović saznala da Lečić treba da bude angažovan na snimanju serije 'Radio Mileva', javno je negodovala i izjavila da ne želi da igra sa silovateljem i seksualnim napasnikom, te da će, ukoliko Lečić bude angažovan na snimanju serije, napustiti projekat iz revolta". U tužbi se dalje tvrdi da je producentska kuća bila primorana da otkaže angažman Lečiću "imajući u vidu da Anđela Jovanović više godina igra u seriji i da prema njenom liku publika gaji određene simpatije".

Kako saznajemo, Lečić je trebalo da gostuje u seriji, a u spornoj sceni Anđelin lik je trebalo lažno da optuži novog junaka za silovanje. Nakon što se glumica pobunila, uloga koja je prethodno bila namenjena Branislavu pripala je Irfanu Mensuru.

Glumica je potvrdila navode da ju je kolega tužio, te objasnila da je odbija da igra sa njim zbog neprijatnog događaja iz prošlosti, koji nije bliže objašnjavala. Takođe, ona je istakla da ne želi više da radi sa kolegom. Pokušali smo još jednom da kontaktiramo sa Jovanovićevom i Lečićem, ali nisu odgovorili na naše pozive do zaključenja broja.

Koleginicu je među prvima podržala Milena Radulović.

- Podrška, Anđela. Zato što, nevezano samo za slučaj koji je odjeknuo, ne postoji mlada glumica koja je radila s Lečićem a da nije imala situaciju koja bi se danas jasno i zakonski nazvala seksualnim uznemiravanjem. I to je celoj branši dobro poznato. Svaka ti čast što si stala iza sebe, mlađe sebe, ali i drugima dala primer. U svetu gde ga iznova i iznova rehabilituju, pa i u tom projektu, kao da ne znaju svi kako se ponašao prema mladim glumicama, Anđela je rekla "ne" - navela je Milena za Kurir i dodala:

- Anđela je pretalentovana mlada žena, sa uspešnom karijerom i ispravnim stavovima. S principima, pre svega, što ovo i dokazuje.

1 / 5 Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Ranije optužbe

Podsećamo, Danijela Štajnfeld i Merima Isaković optužile su Lečića za silovanje, nakon čega je 17 glumaca Beogradskog dramskog pozorišta potpisalo peticiju kojom se traži da se on udalji sa predstava koje igra u ovom teatru. Sud je odbacio njihove optužbe usled nedostatka dokaza.

Bonus video:

01:51

BRANISLAV LEČIĆ OTVORENO O GLUMCIMA I FILMSKIM RADNICIMA: Ko preskače kvalitet i moral zbog para, to mu se i vraća! ŽIVE U ZABLUDI

(Espreso/Kurir/Igor Matić/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.