ISPRAVKA: Evo šta je Danijela Štajnfeld zaista govorila u Pressingu o silovanju
Foto: printscreen

danijela iznela još detalja

ISPRAVKA: Evo šta je Danijela Štajnfeld zaista govorila u Pressingu o silovanju

Ovo je prava istina

Objavljeno: 18:28h

Danijela Štajnfeld, autorka dokumentarnog filma "Hold me right" (Izleči me, prim. aut.), govorila je o tome šta joj se desilo.

foto: Printscreen Youtube

Ranije je portal Espreso preuzeo tekst iz Informera, u kojem su pogrešno prenete reči Danijele iz emisije Pressing, i dato im je drugo značenje.

U ovom tekstu je uz pomoć analize portala Raskrinkavanje.ba izmenjen naslov teksta, i izmenjeni su sporni navodi, a dodati pravi.

Lepa Mariola iz filma "Ivkova svadba" otkriva da je pobegla iz Srbije jer se plašila da bi ponovo mogla da bude napastvovana.

Evo šta je Štajnfeld pričala u toj emisiji:

"Ja sam radila to što sam uspela da uradim da spasem sebe i ja sam se osećala ugroženo. Ja sam se plašila svoje budućnosti. Ja sam se plašila ponovnog silovanja i ja sam samo htela da odem negde gde bih se ja osećala sigurnom." Voditelj: Da li ovo Vaše iskustvo koje ste prošli sa zlostavljanjem vidite kao jednu vrstu incidenta ili nešto što se možda frekventnije događa u filmskoj industriji? "Danijela Štajnfeld: Da li sam ja jedina? Da li je ovo incident? To je pitanje. Ne. Ne. Ja sam jedina koja je progovorila. Možda čak više nisam i jedina koja je progovorila. Znam da su neke koleginice nešto rekle u javnosti posle ovog filma i posle vesti o ovome filmu. To je veliki problem. Ja se nadam da smo mi, kako da kažem, otvorili pandorinu kutiju sa ovim filmom. Ja se nadam da će se drugi ljudi ohrabriti da razumeju da nisu same i da postoji nada i da dok god ćute i dok to ne podahštavaju u sebi njihova trauma u stvari raste i ispoljava se na razne načine na koji oni mogu da budu svesni ili ne mogu da budu svesni. Najčešće...Toliko ima ljudi, Jugoslave, koji ćute.To je strašno poražavajuće. Ponavljam. Depresije, alkoholizmi, pokušaji samoubistva, samoubistva. Jako često su to odražaji ćutanja."

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.