DA LI JE OVO REALNO? Ponovo OSULI PALJBU po Bikoviću, sad umešali i PUTINA U SVE, POGLEDAJTE ŠTA JE PROBLEM
Miloš Biković, Foto: A.H./ATAImages

pogledajte

DA LI JE OVO REALNO? Ponovo OSULI PALJBU po Bikoviću, sad umešali i PUTINA U SVE, POGLEDAJTE ŠTA JE PROBLEM

Svetski mediji govore o Milošu Bikoviću

Objavljeno: 14:58h

Veliku pažnju kako srpske tako i svetske javnosti izazvala je vest da je HBO otkazao ulogu našem Milošu Bikoviću u seriji „Beli lotos“ zbog navodne podrške Rusiji i odsustva javne osude njene „invazije“ na Ukrajinu.

Ova vest je izazvala jake reakcije i u francuskim medijima, a pored više nego korektnog teksta francuskog BFMTV-a, na jednom od tri najgledanija informativna kanala LCI, Miloš Biković je žestoko napadan. Međutim, u komentarima ove emisije na zvaničnom Jutjub kanalu, srpski glumac je dobio veliku podršku Francuza.

U debati pod naslovom „Smatran pro-Putinom, jedan glumac izbačen iz Holivuda“ učestvovalo je nekoliko gostiju, među kojima je bila i Aline Le Bail-Kremer (saosnivačica organizacije Stand with Ukraine), koja je pozdravila ovakvu odluku američkog kanala.

Vest je izazvala jake reakcije i u francuskim medijima
Vest je izazvala jake reakcije i u francuskim medijimafoto: prentscreen/youtube/LCI

U uvodnoj reči voditelj emisije je objasnio odluku američkog kanala da raskine ugovor sa srpskim glumcem obrazlažući odluku navodnom činjenicom da je Miloš Biković pro-Putin i da je u „nekoliko navrata pozdravio ilegalnu aneksiju Krima“ i što „nije 2022. godine osudio ruski invaziju na Ukrajinu“.

Aline Le Bail-Kremer je objasnila da je Miloš Biković išao nekoliko puta u Rusiju i da je radio sa ljudima bliskim ruskom režimu, te zaključila da s tim u vezi nema sumnje u političku orjentaciju srpskog glumca. Naglasila je da je Biković išao na Krim i podržao aneksiju, što je za nju jedan zločin, pozivajući se na reči poljskog predsednika.

Vest je izazvala jake reakcije i u francuskim medijima
Vest je izazvala jake reakcije i u francuskim medijimafoto: prentscreen/youtube/LCI

„Evidentno je da ovo nije cenzura sedme umetnosti već politički postupak ovog gospodina koji je Rus zahvaljujući volji Vladimira Putina“, rekla je Aline Le Bail-Kremer dodavši da ovakve glumce ruski predsednik samo koristi za svoje ciljeve i propagandu. Ona takođe optužuje Bikovića da nije reagovao u osudi Rusije za rat u Ukrajini nazivajući srpskog glumca cinikom.

Bivši ambasador Francuske u Rusiji, Klaude Blanhemaison je govorio generalno o uticaju fimske industrije na propagandu i političke poruke. Tako je naglasio da uprkos zabrani američkih filmova u Rusiji, oni se tajno gledaju po bioskopima u predgrađima Moskve. „Posle Putina, Rusija će ponovo postati evropska država“, dodao je.

Gosti u studiju su se složili da filmovi mogu biti propaganda i naveli jedan kineski film namenjen Africi koji govori o „lošim zapadnjacima“. Dodali su da su Staljin i Hitler obožavali filmove. U daljem delu emisije je voditelj citirao izjavu Miloša Bikovića pošto je doneta odluka o njegovom raskidu ugovora.

Gosti u studiju su rekli da srpski glumac plaća skupo rat informacija koje Rusija nameće Zapadu i zapadnim vrednostima.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/ssup.fr/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.