ŠTA SE DEŠAVA? Šok OBJAVA hrvatske knjižare nakon što je Severini oduzeto starateljstvo, BIĆETE FRAPIRANI REČIMA
Foto: Instagram printscreen/severina

DA LI JE MOGUĆE?

ŠTA SE DEŠAVA? Šok OBJAVA hrvatske knjižare nakon što je Severini oduzeto starateljstvo, BIĆETE FRAPIRANI REČIMA

Objavu knjižare koja je šokirala ljude prenosimo u celosti u nastavku teksta.

Objavljeno: 12:46h

Nakon što je Vrhovni sud oduzeo starateljstvo pevačici Severini Vučković, podržale su je mnogobrojne javne ličnosti, međutim objava jedne knjižare u Zagrebu, u kojoj se pevačica "blati" - zgrozila je mnoge.

Naime, knjižara Bookara objavila je zvanično saopštenje na mrežama nakon što su Seve podržali pojedini književnici.

Objavu knjižare koja je šokirala ljude prenosimo u celosti u nastavku teksta.

"Prva javna problematika u koju se uključuju hrvatski pisci. Mi ostajemo suzdržani jer je gospođa svake nedelje pravila lokne vrata do nas kad je Aca bio mali i ne samo da nikad nije kupila slikovnicu, nego nije ni pogledala u izlog dečjih knjiga dok se fotografisala pred njim. A mi smo zlopamtila. I znamo koliko čita nova supruga njegovog oca pa mislimo da, ako je video knjigu, bila je iz njene ruke. O potresu se nisu oglasili pisci. O činjenici da za decu oboljelu od karcinoma (novac) skupljaju građani nisu se oglasili pisci. O korupciji se nisu oglasili pisci. O nepotizmu i mafiji u izdavaštvu nisu se oglasili pisci. O trgovini belim robljem oglasio se jedan pisac koji je zapravo novinar. Pisci se nisu oglasili ni o lektiri ni o udžbenicima i s tim povezanom mafijom i kartelima. Ni o čemu se nikad nisu oglasili pisci. Evo do danas."

Njihovo je saopštenje izazvalo lavinu negativnih reakcija, a izdavač "Fokus" najavio je povlačenje knjiga iz njihovih knjižara:

Vrhovni sud oduzeo starateljstvo pevačici Severini Vučković
Vrhovni sud oduzeo starateljstvo pevačici Severini Vučkovićfoto: Instagram printscreen/severina

- Ako možemo na trenutak da se pretvaramo da na bilo koji način utičemo na ovo društvo, bićemo slobodni da vas zamolimo nekoliko stvari. Nikad nemojte biti takvi ljudi. Nemojte s omalovažavanjem oslovljavati ičije dete, nije fora. Nemojte brojati ko vam je koliko koristi napravio u životu pa da biste se prema njemu odredili. Nemojte suditi – nikad ne znate kako je biti u tuđim cipelama. Nemojte pokušavati ispasti pametni ili duhoviti omalovažavajući bilo koje drugo biće. Ne znamo za ostale, nije nas ni briga, ali mi ne želimo da se naše knjige prodaju na mestima koja vode ovakvi ljudi. Ne mislimo da su svi ostali fini, dragi, plemeniti, ali… barem – koliko nam je poznato – ne vređaju i ne omalovažavaju nikoga, pogotovo ne na osnovu toga jesu li im kupci ili ne. Da skratimo, u predmetnoj knjižari od sutra nećete pronaći Fokusove knjige“.

Šok objava knjižare zgrozila javnost
Šok objava knjižare zgrozila javnostfoto: J. M. S./ATAImages

Oni, međutim, nisu jedini. Još jedna izdavačka kuća povlači knjige iz knjižare koja je izvređala Severinu. Riječ je o kući Naklada Val, piše Index.hr.

- U skladu s poslovnom politikom i vlastitim uverenjima, i mi smo odlučili da povučemo sve naslove iz knjižare Bookara u Zagrebu, Maksimirska 39. Knjige Naklade Val možete i dalje pronaći u svim drugim knjižarama - poručio je Dragan Ogurlić iz izdavačke kuće Naklada Val.

Bonus video:

02:03

SEVERINA SE UNAKAZILA, TRI PUTA JE POLUPALA NOS! Jelena Maćić sasvim otvoreno o pop zvezdi, a evo šta je rekla o njenom FILMU

(Espreso/Telegraf/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.