SAOPŠTENJE MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE POVODOM OPTUŽBI NA RAČUN MILOŠA BIKOVIĆA
Miloš Biković, Foto: © ATA Images

pogledajte

SAOPŠTENJE MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE POVODOM OPTUŽBI NA RAČUN MILOŠA BIKOVIĆA

Glumac je danas jedna od glavnih tema medija

Objavljeno: 17:20h

Povodom reakcije Ministarstva inostranih poslova Ukrajine na mreži „X“ na vest da će jedan od najcenjenijih srpskih glumaca Miloš Biković glumiti u novoj sezoni globalno poznate HBO serije „Beli lotus“, oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako je saošteno, Ministarstvo spoljnih poslova ukazuje na potpunu neosnovanost tvrdnji.

- Republika Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te smo veoma ponosni na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo. Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji. Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu - saopštilo je MSP Srbije.

Podsetimo, Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine na mreži „X“ od 24. januara 2024. godine, a na vest da će Miloš Biković da glumi u trećoj sezoni HBO serije „Beli lotus“, je objavilo da je reč o „osobi koja podržava genocid i krši međunarodno pravo“.

- Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni HBO-a Belog lotosa - objavilo je Ministarstvo na društvenoj mreži Iks.

Objavu prati montirani snimak Bikovića u kojem se prepliću njegove filmske uloge i replike iz scenarija sa njegovim izjavama o Rusiji, ali i nagrade koje je dobio od Moskve i Srbije.

- Pitanje koje je ovim putem upućeno kompaniji HBO koja je označena u objavi kijevskog Ministarstva glasi: „Da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo“ - objavillo je ukrajinsko MSP.

Kompanija je još ranije najavila da će u glumačkoj postavi treće sezone biti Miloš Biković, srpski glumac koji je proslavljen i u Rusiji.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Blic/Dejana Nikolić/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.