BIO U KREVETU SA SNEŽANOM, VALJAO SE SA MIROM: ZAVEO je celu JUGU pre 4 DECENIJE, o njemu se i danas GOVORI
Foto: RTS printscreen

ZNATE KO JE?

BIO U KREVETU SA SNEŽANOM, VALJAO SE SA MIROM: ZAVEO je celu JUGU pre 4 DECENIJE, o njemu se i danas GOVORI

Ostavio je veliki trag u jugoslovenskoj kinematografiji, a posebnu vezu s našom zemljom učvrstio je i brakom sa Srpkinjom

Objavljeno:

Prazničnu atmosferu koja vlada u srpskoj prestonici upotpuniće balet "Krcko Oraščić", koji će u sredu u Narodnom pozorištu izvesti solisti pariske opere Eloiz Burdon i Žeremi-Lu Ker.

Ovaj komad privukao je veliku pažnju publike, te će tokom januara i februara biti odigran sedam puta, a među gostima prve večeri naći će se i poznati francuski glumac Alen Nuri sa suprugom.

Veliki trag

Dramskog umetnika domaća publika je zavolela u filmovima "Vrhovi Zelengore", "Opasni trag", "Iskušavanje đavola", kao i u seriji "Bolji život", a jednu od najzapaženijih rola ostvario je u "Lepoti poroka", gde je tumačio lik nudiste.

Ostavio je veliki trag u jugoslovenskoj kinematografiji
Ostavio je veliki trag u jugoslovenskoj kinematografijifoto: prentscreen/youtube/Delta Video

Mnogi muškarci širom bivše Jugoslavije bili su ljubomorni, a devojke su maštale o ovom zanosnom Francuzu. Snimio je neverovatne scene sa Mirom Furlan i Snežanom Savić.

Ostavio je veliki trag u jugoslovenskoj kinematografiji, a posebnu vezu s našom zemljom učvrstio je i brakom sa Srpkinjom.

U ostvarenju Živka Nikolića Alen je oživeo lik turiste na nudističkoj plaži, što je u to vreme podiglo veliku prašinu.

- Lepo smo se družili na snimanju "Lepote poroka". Kad bismo završili snimanje, nastavili bismo druženje na Adi Bojani tokom cele noći. Bilo je to davno, ali mislim da Živko Nikolić ne bi mogao da među našim glumcima nađe nekoga ko bi ispunio sve zadatke. Njemu nije bio problem da odigra takvu ulogu - rekao je za Kurir Petar Božović.

Alen Nuri
foto: RTS printscreen

Jedna od direktnih partnerki bila mu je naša legendarna glumica Mira Banjac, koja je nastavila da neguje prijateljstvo s kolegom i posle snimanja.

- Alen Nuri je ostao naš prijatelj do dana današnjeg. Oženio se jednom ženom iz Kovačice - istakla je ranije Mira Banjac.

Dramski umetnik doći će u Beograd kako bi podržao svoju naslednicu Eloiz, koja nosi naslovni lik Maše u baletu "Krcko Oraščić". Zajedno s njim u publici će biti i Eloizina majka.

Bonus video:

01:19

NISAM MOGAO U DA UĐEM U ELITU ZBOG SINA SA AUTIZMOM! Mikica Bojanić otvorio dušu za Kurir: Stizale su injekcije iz Japana

(Espreso/Kurir/Igor Matić/Prenela:M.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.